facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Κυβέρνηση για τη Γενοκτονία: Προσωπική η άποψη Φίλη, ξεκάθαρη η θέση ΣΥΡΙΖΑ

Η διαχρονική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Γενοκτονία των Ποντίων είναι σαφής, ότι έχει αναγνωριστεί θεσμικά, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Φίλη. «Σε ένα δημοκρατικό κράτος, κάθε άνθρωπος -και ο υπουργός συμπεριλαμβάνεται- μπορεί να διατυπώσει την προσωπική του προσέγγιση» τόνισε.

Μιλώντας στον Real Fm, o Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη άποψή του την οποία διατύπωσε ως προσωπική προσέγγιση και όχι ως άποψη της κυβέρνησης.

Η ίδια μίλησε για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος. «Το να προσπαθείς να κινητοποιήσεις εθνικιστικά αντανακλαστικά σε έναν διάλογο προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι ό,τι καλύτερο για την πολιτική ζωή του τόπου», είπε, επισημαίνοντας επιπλέον ότι η συζήτηση που ξεκίνησε «δεν συμβάλλει στον πολιτικό διάλογο, σε μια στιγμή για την κοινωνία και τη χώρα μας καθοριστική».

Επίσης, ανέφερε ότι «η παραδοσιακή ξενοφοβική ρητορεία σταμάτησε από πολλές ακροδεξιές φωνές εξαιτίας του προσφυγικού -διότι είδαν ότι αυτό δημιουργεί αντανακλαστικά εναντίον τους, δηλαδή η κοινωνία αντιδρά υγιώς- και επέλεξαν τώρα να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο γεγονός».

«Αυτό όμως», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «είναι επικίνδυνο γιατί κινητοποιεί ακροδεξιά αντανακλαστικά».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news