facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» για τις ελλείψεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα περιστατικά πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός, οι οποίοι καταγγέλουν σοβαρά προβλήματα λόγω υποχρηματοδότησης.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, την καταβολή αυξημένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και την χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό. Τα αιτήματα συμπληρώθηκαν με αυτό της πληρωμής των οφειλομένων των εργολαβικών εργατών.

Επίσης, καταγγέλλουν και ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, αφού μέχρι σήμερα, στην εκπνοή του έτους, έχουν λάβει μόλις το 50% των χρημάτων που χρειάζονται για να ισορροπεί το σύστημα.

Επιπλέον, έως σήμερα 780 κενές οργανικές θέσεις μετρώνται στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς μέχρι το τέλος του έτους οι κενές θέσεις θα ξεπεράσουν τις 1.000, λόγω των επερχόμενων συνταξιοδοτήσεων.

Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΕΝΕ το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης εχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που πολλές φόρες το νοσηλευτικό προσωπικό δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους διαμαρτυρόμενοι, εκτός από την έλλειψη προσωπικού -που παρατηρείται σε όλες τις ειδικότητες- για τον "οικονομικό στραγγαλισμό" όπως υποστηρίζουν, του νοσοκομείου αλλά και την "παντελή έλλειψη" Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news