facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Σύρος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία κλέβει πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές

«Επιθετική δράση» που προκαλεί την κυριαρχία της Συρίας χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Γουαλίν αλ - Μουαλέμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο σκοπός πίσω από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είναι η παροχή βοήθειας στους τρομοκράτες», δήλωσε ο Μουαλέμ και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «κλέβει πετρέλαιο από τις περιοχές που βρίσκονται υπό κατοχή του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία». Επισήμανε δε, ότι το πετρέλαιο από τις περιοχές αυτές «ταξιδεύει μέσω Τουρκίας σε άλλα λιμάνια».

Μάλιστα, τόνισε ότι η Τουρκία κατέρριψε το αεροσκάφος γιατί η Ρωσία κατέστρεψε περισσότερες από 1.000 δεξαμενές με πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές.

«Το ρωσικό μαχητικό κατερρίφθη στον συριακό εναέριο χώρο. Η Τουρκία δεν έχει ακόμη παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τη στάση της σχετικά με την παραβίαση του δικού της εναέριου χώρου» υπογράμμισε.

Όσο για την πολιτική κατάσταση της χώρας του, τόνισε πως μόνο ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του Άσαντ.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news