facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία παραδέχτηκε κι επίσημα ότι υπήρξε βόμβα στο αεροπλάνο που κατέπεσε στο Σινά

Μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, η Ρωσία αποδίδει κι επίσημα την πτώση του ρωσικού Airbus της Κogalymavia στη χερσόνησο του Σινά. Στο πλαίσιο αυτό ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη είχε αναλάβει εξαρχής αιγυπτιακή τζιχαντιστική ομάδα που δρα στην περιοχή και σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος. Αν και αρχικά το ενδεχόμενο αυτό είχε αμφισβητηθεί, τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και οι ΗΠΑ είχαν κάνει ανοιχτά λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ ανακοίνωσε επίσημα ότι οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση οφείλεται η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά. «Είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται για επίθεση», ανέφερε ο Μπορτνίκοφ, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Κρεμλίνου. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ισχύος 1 κιλού TNT», διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 50 εκατ. δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στα ίχνη των τρομοκρατών.

Στο μεταξύ, δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ κρατούνται στην Αίγυπτο, καθώς οι αρχές της χώρας υποπτεύονται ότι βοήθησαν εκείνους που τοποθέτησαν τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στη χερσόνησο του Σινά.

To ρωσικό Airbus συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 224 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο είναι απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ και κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news