facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ενοχή Γιάννου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2009 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, καθώς δεν δήλωσαν το 1,4 εκ ευρώ του λογαριασμού στην Ελβετική Τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του καταδικάστηκαν ο καθένας σε φυλάκιση 4 ετών όπως και πρωτόδικα εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, καθώς επίσης σε αποζημίωση υπέρ του δημοσίου για ηθική βλάβη ύψους 20.000 ευρώ και πρόστιμο άλλων 10.000 ευρώ. Επίσης θα πληρώσει τα έξοδα του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το ζευγάρι δημιούργησε τραστ με τη συνεργασία offshore εταιρίας το οποίο "λειτούργησε ως μανδύας με στόχο την απόκρυψη του ποσού , ώστε να μην συμπεριληφθεί στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ".

Επίσης απέρριψε τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού ότι δε γνώριζε την ύπαρξη του λογαριασμού της συζύγου του καθώς όπως προέκυψε, τα χρήματα εμβάστηκαν στο εξωτερικό από τον πρώην στενό του συνεργάτη Γιώργο Κανδαλέπα.

Η έδρα απέρριψε και το αίτημα της υπεράσπισης να αναγνωριστούν στο ζευγάρι τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βιου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news