facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Υπέρ της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης

«Απόλυτα θετική» θεωρεί το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης την απόφαση της κυβέρνησης και του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, «όπως αυτή καθορίζεται από τη σχετική συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στην ανάδοχο εταιρεία». Το δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από εξάωρη συνεδρίαση, αποφάσισε μετά από πρόταση του δημάρχου Γιάννη Κωσταντάτου, να προτείνει κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, με την παρουσία του ΤΑΙΠΕΔ, της Ελληνικόν ΑΕ και του επενδυτή, «προκειμένου να μας παρουσιαστεί αναλυτικά η επένδυση (master plan) και να λάβουν γνώση οι φορείς των τριών πόλεων».

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται πως «ο δήμος παραμένει σταθερός στις διεκδικήσεις του αναφορικά με τους φορείς που βρίσκονται μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, τις δομές του δήμου και τις υπόλοιπες διεκδικήσεις που έχουμε θέσει αναλυτικά ως κόκκινες γραμμές στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα». Επιπλέον τονίζεται πως «όλα τα παραπάνω επιθυμούμε να τα θέσουμε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντηση που ζητάμε να έχουμε μαζί του».

Η απόφαση υπέρ της επένδυσης του Ελληνικού, υπό τους όρους που θέτει η δημοτική αρχή, υπερψηφίστηκε από τους 25 εκ των 33 δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Η θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού - Αργυρούπολης έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων e-voice για τοπική διαδικτυακή πύλη. Από την έρευνα, σε δείγμα 1.203 ανθρώπων, προκύπτει πως το 85,87% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της επένδυσης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Κατά της επένδυσης τάχθηκε το 6,40% των ερωτηθέντων, αδιάφορο ήταν το 2,83% των ερωτηθέντων, ενώ «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ» απάντησε το 4,90%.

Σημειώνεται πως οι διαδικασίες για την υπογραφή της οριστικής σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού πρέπει, με βάση την αρχική συμφωνία μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2016.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news