facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Νεκρός(;) ο Τζιχάντι Τζον μετά από ειδική επιδρομή εναντίον του

Νεκρός από αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράκα της Συρίας, σε ειδική επιδρομή εναντίον του, έπεσε το βράδυ, όπως όλα δείχνουν, ο Βρετανός δήμιος του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης, γνωστός ως Τζιχάντι Τζον.
Την ανακοίνωση για το θάνατο του τζιχαντιστή έκανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ σε νέα ανακοίνωσή του λίγο αργότερα, κράτησε επιφυλάξεις για το κατά πόσο ο Βρετανός τζιχαντιστής που έπεσε νεκρός είναι ο γνωστός ως «Τζιχάντι Τζον». 
Νωρίτερα, αμερικανός αξιωματούχος δήλωνε 99% σίγουρος ότι ο βρετανός που σκοτώθηκε στην αεροπορική επίθεση στην περιοχή ήταν ο διαβόητος τζιχαντιστής από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στην ίδια επίθεση σκοτώθηκαν τρεις ακόμη ξένοι τζιχαντιστές του ΙΚ.
Ο Τζιχάντι Τζον, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μοχάμεντ Εμουάζι, ήταν προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.
Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Κάμερον: Θα ήταν πλήγμα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα πως, αν οι δυνάμεις των ΗΠΑ κατάφεραν να σκοτώσουν τον μαχητή που είναι γνωστός ως "Jihadi John" στη Συρία, θα πρόκειται για ένα πλήγμα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Κάμερον, που έκανε τις δηλώσεις αυτές έξω από την πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ, είπε πως η επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Μοχάμεντ Εμουάζι, βρετανού πολίτη, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Βρετανίας με τις ΗΠΑ και πως ήταν «μια πράξη αυτοάμυνας. Ήταν το σωστό πράγμα να γίνει».
Ο βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως εξακολουθεί να αναμένει επιβεβαίωση για τον θάνατο του Εμουάζι. Το Πεντάγωνο είπε πως αποτιμά την αποτελεσματικότητα του πλήγματος στη συριακή πόλη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.
«Αν το πλήγμα αυτό ήταν επιτυχές –και περιμένουμε ακόμη επιβεβαίωση γι΄αυτό– θα είναι ένα πλήγμα στην καρδιά του ISIL (Ισλαμικό Κράτος)», δήλωσε ο Κάμερον.
«Θα δείξει σε εκείνους που θα έκαναν στη Βρετανία, στον λαό μας και στους συμμάχους μας κακό, πως φθάνουμε μακριά, έχουμε ακλόνητη αποφασιστικότητα και δεν ξεχνάμε ποτέ τους πολίτες μας», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Αποκάλεσε τον Εμουάζι «βάρβαρο δολοφόνο» που «αποτελούσε αυξανόμενη και σοβαρή απειλή σε αθώους πολίτες, όχι μόνο στη Συρία αλλά σε όλο τον κόσμο και επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ενας αδυσώπητος δολοφόνος
Ο διαβότος Τζιχάντι Τζον είναι ο άνδρας που εμφανίζεται σε εικόνες μακάβριας προπαγάνδας πλάι σε αμερικανούς, βρετανούς και ιάπωνες ομήρους που φορούν πορτοκαλί φόρμα, ακριβώς πριν από την εκτέλεσή τους, εκφέροντας με βρετανική προφορά απειλές εναντίον των κυβερνήσεών τους. Ακάλυπτα είναι μόνο τα μάτια του.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε βίντεο τον Αύγουστο του 2014 που έδειχνε τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ, ενός ανεξάρτητου δημοσιογράφου 40 ετών που είχε εξαφανιστεί στη Συρία από τον Νοέμβριο του 2012. Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε επικρίσεις σε όλο τον κόσμο.
Δύο εβδομάδες αργότερα ένας άλλος αμερικανός όμηρος, ο Στίβεν Σότλοφ, είχε την ίδια κατάληξη στα χέρια του δολοφόνου.
Εμφανίζεται επίσης στους αποκεφαλισμούς του βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Ντέιβιντ Χέινς, του οδηγού ταξί από το Μάντσεστερ Άλαν Χένινγκ, του αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ και των ιαπώνων ομήρων Χαρούνα Γιουκάουα και Κέντζι Γκότο.
Οι μαρτυρίες για τον Μοχάμεντ Εμουάζι αποτυπώνουν τη διαδρομή ενός νεαρού Λονδρέζου με καταγωγή από το Κουβέιτ χωρίς προβλήματα, φαν του ποδοσφαίρου και των βιντεοπαιχνιδιών μέχρι τη ριζοσπαστικοποίησή του προκειμένου να γίνει ένας «ψυχρός, σαδιστής και αδυσώπητος» δολοφόνος, όπως χαρακτηρίζεται. 
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news