facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Χιλιάδες στους δρόμους κατά της λιτότητας


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης.

Εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ και άλλων οργανώσεων και συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 6.000 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Τα πρώτα μπλοκ των διαδηλωτών έφτασαν στην πάνω πλευρά του Συντάγματος λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, ενώ τα τελευταία μπλοκ μπήκαν στην πλατεία περίπου στις 2.

Κλειστή από αστυνομικούς η λεωφόρος Γεωργίου Β' -μπροστά από τα ξενοδοχεία. Εκεί σημειώθηκαν και τα πρώτα μεμονωμένα επεισόδια, ενώ άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές και σε άλλα σημεία στην οδό Σταδίου και στα Προπύλαια, επί της Πανεπιστημίου.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν τη δική τους συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά για να ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Η Λαϊκή Ενότητα, αντεξουσιαστές και εξωκοινοβουλευτική αριστερά -περίπου 6.000 άτομα- συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να ακολουθήσει η πορεία στο Σύνταγμα.

Στην πρώτη γραμμή τα κορυφαία στελέχη της ΛΑΕ όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νάντια Βαλανάνη, ο Κώστας Ήσυχος, ο Δημήτρης Στρατούλης και η Ραχήλ Μακρή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Στις δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η Δημοκρατική Αριστερά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν και θα είναι πάντα μαζί με την κοινωνία. Γνωρίζουμε τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις, ξέρουμε τις ασκούμενες πολιτικές. Είμαστε μια σοβαρή και υπεύθυνη, προγραμματική αντιπολίτευση. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες.

» Όταν όμως τα κοινωνικά κινήματα στέλνουν μηνύματα για αλλαγή πολιτικών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, θα είμαστε παρόντες. Δεν μπορεί να συνεχιστούν τα μέτρα υπερφορολόγησης και η πολιτική δογματικής λιτότητας που δεν τα αντέχουν η ελληνική οικογένεια και η κοινωνία. Απαιτείται άμεσα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.»

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας. Παρών και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συμμετοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπέρασε τις 12.000.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έγινε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αλλά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Περίπου 10.000 άτομα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Πάτρα: Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ

Ένταση στην Πάτρα μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ για τα πανό. Όπως μετέδωσε το PatrasTimes, υπήρξε διαφωνία για το ποιο από τα δύο πανό θα προπορευτεί της πορείας.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν επικεφαλής στην πορεία στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 χωρίς παρατράγουδα.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι για απεργιακό ρεπορτάζ.

Κλειστά και τα μουσεία, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Συμμετοχή στην απεργία και από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.


Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news