facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αίγυπτος: Η βόμβα ήταν στην καμπίνα του ρωσικού Airbus

Η βόμβα που εξερράγη στο ρωσικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, τον περασμένο μήνα, είχε τοποθετηθεί στην καμπίνα του και όχι στον χώρο αποσκευών, όπως είχε αρχικά δημοσιευτεί, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Kommersant».

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγή προσκείμενη στις έρευνες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει, αναφέρει ότι το επίκεντρο της έκρηξης φαίνεται να ήταν στο πίσω μέρος της καμπίνας, κοντά στο τμήμα της ουράς.

«Σύμφωνα με μία πρώτη εκδοχή, η βόμβα ενδεχομένως να είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα επιβάτη δίπλα στο παράθυρο. Η ενεργοποίησή της οδήγησε στην καταστροφή του πλαισίου του παραθύρου και στην αποσυμπίεση στην καμπίνα, που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη» τονίζει το δημοσίευμα.

Oι 224 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Metrojet σκοτώθηκαν. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε την Τρίτη να βρει τους υπευθύνους και εντατικοποίησε τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news