facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

«Κλείδωσαν» και τα 48 προαπαιτούμενα

Εκλεισε χθες αργά το βράδυ η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών και για τα 48 προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που διήρκησαν επτά ώρες, τονίζοντας πως σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και όλες τις αλλαγές στα φορολογικά.

Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα σήμερα εκτιμάται ότι θα συνέλθει και το Euro Working Group που θα επικυρώσει τις δεσμεύσεις της χώρας μας, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει και η εκταμίευση των 10 + 2 δισ. ευρώ.

Στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή θα περιλαμβάνονται αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, τα ισοδύναμα μέτρα για τη μη επιβολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2016.
Ειδικότερα, το φορολογικό πακέτο θα προβλέπει:

1 Κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση με άλλα «ισοδύναμα» μέτρα, με βασικότερο την επιβολή ειδικού τέλους 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ.

2 Αυστηροποιούνται οι όροι για την αποβολή των οφειλετών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σήμερα ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση σε περίπτωση που δεν εξοφλήσει ή δεν ρυθμίσει σε δόσεις μια νέα τρέχουσα ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο σε διάστημα 30 ημερών από την ημέρα που θα του κοινοποιηθεί η σχετική ειδοποίηση. Η νέα διάταξη θα προβλέπει τη μείωση της προθεσμίας των 30 ημερών στις 15-20 ημέρες από τον Ιούνιο του 2016 και στις 10 ημέρες από τον Ιανουάριο του 2017.
Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους οφείλουν στο Δημόσιο, των οποίων οι οφειλές δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμες, να τις ρυθμίζουν με την πάγια ρύθμιση σε 12 μηνιαίες δόσεις υποβάλλοντας ηλεκτρονικά την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση για το ύψος του διαθέσιμου μηνιαίου εισοδήματος και των μηνιαίων δαπανών.

3 Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας με αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ στα αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού παλαιότητας 5 έως 10 ετών και μειώσεις από 15 έως 90 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από το 2001. Επίσης, κατάργηση της απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και τα οποία εκπέμπουν ρύπους από 90 έως και 100 μικρογραμμάρια.

Τα αυτοκίνητα αυτά θα επιβαρυνθούν με τέλη από 81 έως και 90 ευρώ. Τέλος, αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10-50 ευρώ για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά και εκπέμπουν ρύπους άνω των 100 μικρογραμμαρίων.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news