facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Βουλή: Αντίθετη η αντιπολίτευση με τον προϋπολογισμό του 2016

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2016 και κυρίως για τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την κύρωση του προϋπολογισμού.

«Ο προϋπολογισμός, στοχεύει στη δημοσιονομική ισορροπία και την κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε στην αγόρευσή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας. Προσέθεσε ότι στηρίζεται σε συντηρητικές εκτιμήσεις, εφόσον δεν λαμβάνονται υπόψη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η αξιολόγηση του νέου προγράμματος και η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους, την οποία χαρακτήρισε "προϋπόθεση" για να τεθεί η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

«Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, αποτυπώνουν ιδεοληπτική αριστερή εμμονή στη διατήρηση των υπαρχόντων και στην προσθήκη νέων φόρων» υποστήριξε ότι εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ εκτίμησε ότι περιλαμβάνονται φόροι άνω των 2 δισ. ευρώ που διαλύουν την ιδιωτική οικονομία. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επίσης ότι εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε και το δημόσιο χρέος διογκώθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες από το 2014.

Την άποψη ότι ο προϋπολογισμός του 2016 υπονομεύει την πρωτογενή παραγωγή και θέτει τις βάσεις για την καταστροφή της χώρας υποστήριξε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, που τόνισε ότι εξαιτίας αυτών των πολιτικών χιλιάδες Έλληνες έχουν φύγει από τη χώρα.

Για τον «σκληρότερο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών», έκανε λόγο ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, σημειώνοντας ότι από το 2015 έως το 2016 έχουν συμφωνηθεί μέτρα 7,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ αφορούν περικοπές δαπανών. «Λαμβάνονται περισσότερα μέτρα που παράγουν ελάχιστα αποτελέσματα. Η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα, και επιστρέφει στα ελλείμματα» είπε ο κ. Κουτσούκος.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό, δήλωσε από την πλευρά του ο ειδικός εισηγητής του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο όνομα της κερδοφορίας των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης θυσιάζει τα λαϊκά συμφέροντα και υποστήριξε ότι η όποια ανάπτυξη, εκτός από τον προσωρινό χαρακτήρα που θα έχει, θα μεγαλώσει τις κοινωνικές αδικίες και τις ανισότητας.

«Τα στοιχεία της οικονομίας παραμένουν ζοφερά» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο ειδικός εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης. Υποστήριξε δε ότι οι αρνητικοί δείκτες που καταγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν είναι «αποτέλεσμα των κακών εταίρων», αλλά του καταστρεπτικού εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ζήτησε να αντιμετωπισθούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα «οι παθογένειες και οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας».

Η απομείωση των ελληνικών κρατικών ομολόγων κατέστρεψε τις ελληνικές τράπεζες, υποστήριξε κατά την αγόρευσή του ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που σχεδίασε την αναπτυξιακή τράπεζα, που μαζί με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης.

Λύση οικουμενικής διακυβέρνησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών, πρότεινε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης και ζήτησε να σταματήσουν οι κρατικές ενισχύσεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης των ΔΕΚΟ και να καταργηθούν οι συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ. «Επιφυλασσόμαστε επί της αρχής» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news