facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2016

Δεν άργησαν να σχολιάσουν... ποικιλοτρόπως τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2016, τον οποίον κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών στον πρόεδρο της Βουλής.

ΝΔ: Ο 1oς Κρατικός Προϋπολογισμός από Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι γεγονός
Για έναν «αντιαναπτυξιακό, οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο Προϋπολογισμό, “πασπαλισμένο” με νότες μη ρεαλιστικής “αριστερής” αισιοδοξίας», κάνει λόγο η ΝΔ, η οποία σημειώνει:

«Τα μεγέθη του:
-Επιβεβαιώνουν την επιστροφή της χώρας στην ύφεση, στα πρωτογενή δημοσιονομικά ελλείμματα και στην αύξηση του δημοσίου χρέους, σε περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας και συνεχών περικοπών στα διαθέσιμα εισοδήματα των πολιτών, αλλά αναδεικνύουν και την αγωνιώδη προσπάθεια της Κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την κατάσταση.
-Αποκαλύπτουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, με την επιβολή κυρίως νέων ή πρόσθετων φόρων, τα οποία στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία.
-Δείχνουν ότι το κόστος της διακυβέρνησης υπό τον κ. Τσίπρα είναι μεγάλο για την Ελληνική οικονομία και οδυνηρό για τους πολίτες, ακόμη περισσότερο το 2016 σε σχέση με το 2015».

ΠΑΣΟΚ: Ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών
Έτσι χαρακτηρίζει τον Προϋπολογισμό του 2016 η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της:

«Προβλέπει τους περισσότερους φόρους και τις μεγαλύτερες περικοπές, προκειμένου να επαναφέρει την δημοσιονομική ισορροπία, που ανέτρεψε η σημερινή Κυβέρνηση λόγω των τυχοδιωκτικών επιλογών της, δημιουργώντας νέα ελλείμματα το 2015.

Περιλαμβάνει δυσοίωνες προβλέψεις σχετικά με την εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, που αφορούν την προοπτική της ανάπτυξης και την εξέλιξη της ανεργίας, λόγω της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που δημιούργησε με τους πειραματισμούς της η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγώντας σε τέλμα και στασιμότητα την οικονομία».

Περαιτέρω κάνει λόγο για «πλήρη και αυταπόδεικτη διάψευση της "ελπίδας" που πουλούσε προεκλογικά και της "σκληρής διαπραγμάτευσης" που εμπορεύεται μετεκλογικά η Κυβέρνηση», όπως αυτή προκύπτει από την «επιστροφή στα ελλείμματα, την ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα 7,2 δις (1,541 δις το 2015 και 5,732 δις το 2016)».

«Το αχρείαστο αυτό κόστος των κυβερνητικών επιλογών καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες και η ελληνική οικονομία, χωρίς δυστυχώς να ελπίζουν ότι οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι: Φόροι, φόροι και ξανά φόροι
«Συνέχιση του αδιέξοδου δρόμου στον οποίο βαδίζει η κυβέρνηση δείχνει ο Προϋπολογισμός του 2016 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή», σχολιάζει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη που υπογραμμίζει:

«Η κυβέρνηση ούτε ξέρει ούτε μπορεί. Με την ανικανότητα που δείχνει σε όλους τους τομείς, τίποτα καλό δεν περιμένουμε».

«Επιπλέον 3,2 δις ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω της αύξησης φορολογίας νομικών προσώπων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, αύξησης συντελεστών φορολόγησης ενοικίων, διατήρησης ΕΝΦΙΑ», επισημαίνει και συνεχίζει:

«Ενώ η έξοδος από την κρίση περνάει μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, περικοπή δαπανών, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ελάφρυνση των διοικητικών βαρών για επιχειρήσεις, αντιμετώπιση συμφερόντων, ο Προϋπολογισμός στηρίζεται άλλη μια φορά σε φορολογική επιδρομή».

«Η αρνητική εικόνα - συνεχίζει το Ποτάμι - δεν αναιρείται από το γεγονός ότι εξωγενείς παράγοντες και τυχαία γεγονότα, όπως το διεθνές θετικό οικονομικό κλίμα, η πτώση στις τιμές της ενέργειας και ο φόβος των πολιτών που τους οδήγησε στην κατανάλωση, άμβλυναν τις επιπτώσεις του καταστροφικού 7μηνου της πρώτης φοράς Αριστερά και η ύφεση θα είναι τελικά μικρότερη των μέχρι τώρα προβλέψεων (0% αντί για 2,3% και 0,7% αντί για 1,3% για το 2016)».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news