facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Σχέδιο ενιαίας εισφοράς 20% για όλους για την κύρια σύνταξη από το υπ. Εργασίας

Ενα νέο σχέδιο που επηρεάζει τις ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους ασφαλισμένους στα πλαίσια της εφαρμογής της λογικής των «ενιαίων κανόνων» επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Το σχέδιο προβλέπει την επιβολή ενιαίας εισφοράς 20% για την κύρια σύνταξη, στα πρότυπα, δηλαδή, του ΙΚΑ, αλλά και αύξηση επιμέρους εισφορών άλλων κλάδων οι οποίες είχαν μειωθεί (π.χ. υπέρ ΟΑΕΔ, ασθένειας σε χρήμα).

Σύμφωνα με την Ημερησία, το σχέδιο αυτό είναι που θα υποβληθεί στους δανειστές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα προβλέπει αντίστοιχο ποσοστό 20% για την κύρια σύνταξη για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και (σταδιακά) για τους αγρότες με βάση, όμως, τουλάχιστον 2 κλίμακες υποχρεωτικών ασφαλίστρων (μιας κατώτατης και μιας ανώτατης) που θα συνδεθούν με το πραγματικό εισόδημα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μειωθούν οι εισφορές για τα ειδικά ταμεία (πρώην ΔΕΚΟ, ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΟΣΕ κ.ά.) όπου οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου παραμένουν υψηλές (28% έως 32%) καθώς και στον ΟΑΕΕ.

Αντίθετα μεγάλη θα είναι η επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που σήμερα καταβάλλουν από 62,76 ευρώ έως 132,26 ευρώ το μήνα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news