facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

«Ναι» στην εκταμίευση των 2 δισ. από τον ESM

Την εκταμίευση της υποδόσης 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούσε από τον Οκτώβριο ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Η απόφαση για εκταμίευση της υποδόσης «αντανακλά την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα [στήριξης], καθότι έχει εφαρμόσει μία εκτεταμένη λίστα απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», σημείωσε σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Δήλωσε παράλληλα πεπεισμένος ότι αν η υλοποίηση του Μνημονίου συνεχιστεί οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα επιτρέψουν στους Έλληνες «να κάνουν ορατά βήματα» προς την οικονομική ανάκαμψη.

Η αποδέσμευση των χρημάτων είχε εγκριθεί πολιτικά από το βράδυ της Παρασκευής, καθώς οι εταίροι έκριναν πως η χώρας μας είχε υλοποιήσει την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων, που συνδεόταν με τα 2 δισεκ. ευρώ. Τη θετική εξέλιξη είχε επιβεβαιώσει με ανακοίνωσή του το Σάββατο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η δεύτερη υποδόση, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, η οποία συνδέεται με τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων.

Το απόγευμα το Eurogroup συνεδριάζει στις Βρυξέλλες ώστε να εξετάσει την πορεία εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος στήριξης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news