facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μόλις 17 δευτερόλεπτα η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από το ρωσικό μαχητικό

Μόλις 17 δευτερόλεπτα διήρκεσε η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, πριν αυτό καταρριφθεί από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Μάλιστα σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε εντός του εναέριου χώρου της Συρίας.

Σύμφωνα με την επιστολή του Τούρκου πρεσβευτή στον ΟΗΕ, την οποία αποκαλύπτουν τα Wikileaks, η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από τα δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-24 διήρκεσε μόλις 17 δευτερόλεπτα, σε μήκος 1,15 μιλίων και σε βάθος 1,36 μιλίων, και ενώ βρίσκονταν σε ύψος 19.000 ποδιών. Ωστόσο, στην ίδια επιστολή η Τουρκία ισχυρίζεται πως έκανε δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών.

Το έγγραφο που αποκάλυψαν τα Wikileaks:



Από την πλευρά της, η Ρωσία μέσω του υπουργείου Άμυνας έδωσε σε... video, όσα πιστεύει πως έγιναν...



Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται την κυριαρχία της, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. «Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να εξασφαλίσουν πως τέτοια επεισόδια δεν θα συμβούν ξανά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Έχετε δίκιο αλλά βρείτε τα με τη Μόσχα» ήταν το μήνυμα που πήρε η Τουρκία από την έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Αλλά ο Ερντογάν δεν είναι τέτοιος τύπος. «Και ψύχραιμοι ήμασταν» είπε, την ώρα που ο Πούτιν, φυσικά, βρυχάται και μιλά για πισώπλατη μαχαιριά από «συνεργούς των τρομοκρατών», του Ισλαμικού Κράτους δηλαδή.

«Σαφώς, είμαστε αλληλέγγυοι στην Τουρκία και υποστηρίζουμε την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας-συμμάχου μας στους κόλπους του NATO», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την έκτακτη σύσκεψη της Συμμαχίας. Όσο για το αν το μαχητικό χτυπήθηκε ενώ ήταν στον εναέριο χώρο της Συρίας; «Οι συμμαχικές εκτιμήσεις συνάδουν με τις πληροφορίες που λάβαμε από την Τουρκία», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news