facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

«Επιστρατεύουν» 11.000 αστυνομικούς εν όψει της Συνόδου για το Κλίμα στο Παρίσι

Σχεδόν 11.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν «επιστρατευτεί» εν όψει της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21), που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στο Παρίσι.

Περίπου 8.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα παραταχθούν στα σύνορα της χώρας για να διενεργούν ελέγχους και 2.800 ακόμη θα βρίσκονται στο Μπουργκέ, στο βόρειο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Συνολικά 147 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στις 30 Νοεμβρίου στην έναρξη της Διάσκεψης για το Κλίμα, στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν προσπάθειες να υπάρξει μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ.

«Στο πλαίσιο της πολύ αυξημένης απειλής, η επιτυχία της COP21 εξαρτάται και από την καλύτερη δυνατή ασφάλεια», τόνισε ο Καζνέβ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα πάντα ώστε να διασφαλιστεί η Διάσκεψη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, συνολικά 120.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί «στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news