facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Telegraph: Μήνυση κατά της ΕΚΤ από επενδυτές για το ρόλο της στο PSI

Μήνυση κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ρόλο που διαδραμάτισε στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το 2012, έχουν καταθέσει περισσότεροι από 200 ιταλοί επενδυτές, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως η Ευρωτράπεζα προστατεύθηκε από τη ζημία που υπέστησαν οι ιδιώτες επενδυτές, καθώς αντήλλαξε τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που κατείχε με νέους, εγγυημένους τίτλους.

Οι ζημιωμένοι επενδυτές καταγγέλλουν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΕΚΤ έλαβε προνομιακή μεταχείριση και συνεπώς μετακύλησε μεγαλύτερες απώλειες στους ιδιώτες κατόχους του ελληνικού χρέους.

Η αναδιάρθρωση του 2012 μείωσε τον όγκο του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ, με συμμετοχή ιδιωτών ομολογιούχων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή επίσημων πιστωτών, όπως η ΕΚΤ, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με την «Telegraph», η υπόθεση αναμένεται να κριθεί την Τετάρτη στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο.

Τυχόν δικαίωση των ιταλών επενδυτών θα δημιουργούσε δεδικασμένο σε βάρος της Ευρωτράπεζας, ανοίγοντας το δρόμο για νέες αγωγές από επενδυτές και τράπεζες που έλαβαν μέρος στο PSI.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news