facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Tρ. Αλεξιάδης: Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην αφήσει να παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Στην συζήτηση υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά.

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης έθεσε το θέμα της παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ.

«Από τις προγραμματικές δηλώσεις ήμουν σαφής ως προς το θέμα» απάντησε ο Τρ. Αλεξιάδης και ξεκαθάρισε: «η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι σαφέσταστη: επειδή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, έχει την πολιτική βούληση να παρατείνει την παραγραφή για ένα έτος για τις υποθέσεις που έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία και για όσες έχει δοθεί εντολή ελέγχου μέχρι 31-12-2015». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι για την λίστα Λαγκάρντ έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία.

«Έπρεπε να στηθούν Ειδικά Δικαστήριο για το πώς φτάσαμε στο μη έλεγχο. Υπάρχει ευθύνη πως απαξιώθηκε ελεγκτικά», τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης εξηγώντας πως είναι «άλλη παραγραφή ως προς το δικαίωμα της φορολογικής διοίκησης να κάνει έλεγχο και άλλη η παραγραφή στη Δικαιοσύνη για το ποινικό».

Και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος συμφώνησε εξηγώντας ότι «ο χρόνος παραγραφής ως προς το ποινικό είναι ανεξάρτητος από το αν εμπίπτουν σε κάποια λίστα».

Ο Γ. Κουτσούκος επέμεινε ότι υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν οι υποθέσεις που δεν έχουν ελεγχθεί, προκαλώντας την αντίδραση του Χρ. Μαντά που του είπε «δεν ντρέπεσαι;». Σε έξαλλη κατάσταση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άρχισε να φωνάζει: «κύριε Μαντά μαζέψου! Σε εμένα τα λες; Εσύ, που είσαι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που καλύπτει τον υπουργό που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες 1 εκατ.;».

Ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση. «Άκουσες τι μου είπε;» τον ρώτησε ο Γ. Κουτσούκος. «Όχι, δεν άκουσα», απάντησε ο Μ. Μπαλαούρας. «Μου είπε σαν δεν ντρέπομαι» παραπονέθηκε ο Γ. Κουτσούκος.

Ο Χρ. Μαντάς ζήτησε συγγνώμη από τον Γ. Κουτσούκο. «Δεν το συνηθίζω, δεν αντιδρώ με αυτό τον τρόπο. Ήταν πολιτική η αντίδρασή μου. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβαν, αν και ο Τρύφων Αλεξιάδης το έχει πει τρεις φορές. Είμαστε αρκετά υποψιασμένοι όλοι μας. Η κακή μου αντίδραση είχε ως περιεχόμενο ότι «μπάστα, δεν είναι δυνατόν να ασκούν κριτική αυτοί που την έκρυβαν τόσα χρόνια»», είπε.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης υπογράμμισε πως «η λίστα Λαγκάρντ είναι όλη σε εισαγγελική παραγγελία. Και οι 2.062 περιπτώσεις. Έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν θα ξεκινήσει σε όλους, γιατί άλλοι είναι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και άλλοι δεν έχουν φορολογικό ενδιαφέρον».

«Η κυβέρνηση άνοιξε την υπόθεση και δεν πρόκειται να αφήσει ούτε παραγραφή να γίνει ούτε να αφήσει να γλιτώσει κανείς που, θίγεται όπως έκαναν κάποιοι άλλοι» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Αν η κυβέρνηση φέρει ρύθμιση, η ΝΔ θα την ψηφίσει», δεσμεύθηκε ο Γ. Βρούτσης. «Είμαι σίγουρος ότι θα το ψηφίσουν όλοι. Τώρα πια είμαι σίγουρος ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα την ψηφίσουν», σχολίασε χαμογελώντας ο προεδρεύων Μ. Μπαλαούρας.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news