facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ρωσία για πτήση MH17: Παντελώς ανακριβή τα συμπεράσματα της έρευνας

Η Ρωσία «διαφωνεί κατηγορηματικά» με τα συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας για τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 και σκοπεύει να συνεχίσει τις δικές της έρευνες, ανακοίνωσε η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

«Λάβαμε γνώση της έκθεσης και η Ρωσία διαφωνεί κατηγορηματικά με τα συμπεράσματά της. Είναι παντελώς ανακριβή» δήλωσε ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας, Ολέγκ Στορτσεβόι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Ολλανδία έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήχθη με τη συμμετοχή πολλών χωρών, όπως της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ, για τη συντριβή, στις 17 Ιουλίου 2014, του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Η έκθεση, που δεν υποδεικνύει κάποιον ένοχο, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από πύραυλο BUK ρωσικής κατασκευής.

«Το επίπεδο παραλογισμού της έκθεσης είναι εκτός ορίων. Οι απαντήσεις που έδωσαν οι Ολλανδοί στα ερωτήματά μας είναι αβάσιμες, μεροληπτικές και δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι να στηρίζουν τη δική τους εκδοχή. Μολονότι δημοσιοποίηθηκαν τα συμπεράσματα, εμείς συνεχίζουμε την έρευνα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Στορτσεβόι, οι Ολλανδοί ερευνητές έκρυβαν μέχρι την τελευταία στιγμή από τους Ρώσους ότι είχαν βρεθεί συντρίμμια ενός πυραύλου BUK στον τόπο της τραγωδίας. «Δυστυχώς, η συμμετοχή μας στην έρευνα αυτή περιοριζόταν στις πληροφορίες που ήθελαν να μας δώσουν», είπε.

Η Μόσχα έχει εκφράσει από χθες, Τρίτη, «σοβαρές αμφιβολίες» για τον στόχο της διεθνούς έρευνας που διήρκεσε 15 μήνες. Η έρευνα αυτή είχε στόχο «να υποδείξει έναν ένοχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας "μεροληπτική" την προσέγγισης των ερευνητών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news