facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Συμφωνία Βερόπουλου-METRO

Ανατροπή στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, εφόσον, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το πολυαναμενόμενο mega deal Βερόπουλου-Σκλαβενίτη φαίνεται πως ναυαγεί, καθώς δεν το επιτρέπουν οι πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία και τον τραπεζικό τομέα.

Σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες του newsletter Retail Today, η Βερόπουλος έχει πραγματοποιήσει προκαταρκτικές επαφές με τη Metro AEBE (My Market-Μetro), σε μια εξέλιξη που αν τελικά οδηγήσει σε συμφωνία, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά των σούπερ μάρκετ.

Και αυτή τη φορά η συμφωνία αφορά αποκλειστικά τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του Ομίλου Βερόπουλος. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν αρκετές διερευνητικές επαφές με σημαντικούς προμηθευτές της αγοράς, για να βολιδοσκοπηθoύν το κλίμα και οι προθέσεις τους, προτού οι δύο retailers προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες και ενημερώσουν τόσο τις τράπεζες όσο και, φυσικά, την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κατ’ αρχήν θετική υποδοχή του σχεδίου από την πλειονότητα των προμηθευτών, που επιτρέπει την αισιοδοξία για τη συνέχεια. Αν πάντως τα πράγματα εξελιχθούν θετικά και η μεγάλη συμφωνία ευοδωθεί, τότε στην εγχώρια αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων θα υπάρχει ένας νέος, πολύ σημαντικός παίκτης, με ετήσιο τζίρο που θα υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η Metro AEBE το 2014 παρουσίασε πωλήσεις που διαμορφώθηκαν στα 697,3 εκατ. ευρώ, ΕΒΙΤDA ύψους 29,12 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 17 εκατ. ευρώ.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως το δίκτυο καταστημάτων My Μarket αριθμεί σήμερα 64 καταστήματα λιανικής, ενώ τα Metro Cash & Carry αποτελούν την αλυσίδα με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων χονδρικής στη χώρα, με 46 σημεία. Αν ενσωματωθούν και τα 185 καταστήματα του Βερόπουλου, ο νέος παίχτης που θα προκύψει θα έχει 295 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

videotex

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news