facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Γερμανία: Το ΔΝΤ πιέζει ώστε να υπάρξει ένα «light» κούρεμα του χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας προκειμένου να μειώσουν και άλλο το ελληνικό χρέος, αναφέρει σήμερα Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

Όπως επισήμαναν κυβερνητικοί κύκλοι από το Βερολίνο, το ΔΝΤ προτίθεται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μόνο αν οι Ευρωπαίοι μειώσουν το ελληνικό χρέος κατά περίπου 100 δισεκ. ευρώ.

Αυτό θα μπορέσει να γίνει μέσω της παράτασης του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, αλλά και μέσω της μεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής τους. Επιπλέον το Ταμείο θέλει να μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια.

Οι απαιτήσεις αυτές του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ουσιαστικά σημαίνουν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. Αυτό το απέρριπτε κατηγορηματικά μέχρι τώρα η γερμανική κυβέρνηση, όμως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει μετά τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της για την παροχή επιπλέον 86 δισεκ. ευρώ ότι το ζήτημα του χρέους μπορεί να συζητηθεί το φθινόπωρο.

Σχετικά με την πρόταση του ΔΝΤ πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, κάτι που ενδέχεται να γίνει ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, επισημαίνει η Rheinische Post.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news