facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Handelsblatt: 3 δισ χρηματοδοτικό κενό - Καταρρέει το ασφαλιστικό της Ελλάδας – Επιπλέον περικοπές στις συντάξεις

Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα που ψηφίζονται απόψε στη Βουλή είναι μόνον η αρχή εκτιμά η γερμανική εφημερίδα και σχολιάζει ότι η γήρανση του πληθυσμού θα επιβαρύνει δυσβάσταχτα τον προϋπολογισμό με 3 δισ ευρώ έλλειμμα.

Οι συνταξιούχοι θα είναι τα «θύματα» των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, σχολιάζει η Handelsblatt, καθώς η νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης θα είναι τα 67 έτη από το 2022, ενώ θα περιορισθούν δραματικά οι δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης.

Ήδη φέτος, γράφει η εφημερίδα, χρειάζονται επιδοτήσεις 1,5 δισ. ευρώ για τα ταμεία συνταξιοδότησης, ενώ το 2016 το χρηματοδοτικό κενό θα μπορούσε να αγγίξει τα 2,8 δισ. ευρώ.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι το νέο πρόγραμμα λιτότητας αναμένεται να περιορίσει το έλλειμμα στα 1,6 δισ. ευρώ.

Για την Handelsblatt είναι αναμενόμενο ότι θα επέλθουν σημαντικές περικοπές στις συντάξεις μετά από 10 ίσως και 20 χρόνια, καθώς το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα καταρρέει και ο λόγος – εκτιμά ότι – είναι η ολοένα και ταχύτερη προοδευτική γήρανση του πληθυσμού.

Καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχει τέτοια δυσμενή διάρθρωση της ηλικίας όπως η Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα που επικαλείται στοιχεία της οργάνωσης HelpAge, βάσει των οποίων, ένας στους τρεις κατοίκους της Ελλάδας θα είναι άνω των 60 ετών το 2030, ενώ το 2050 το ποσοστό των κατοίκων με ηλικία άνω των 60 ετών θα είναι πάνω από το 41% του πληθυσμού.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news