facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης: Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για μόνιμα capital controls σε μισθωτούς του Δημοσίου και συνταξιούχους

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εφαρμογής του σχεδίου για μόνιμα capital controls σε μισθωτούς του Δημοσίου και συνταξιούχους ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Βασική μας απόφαση είναι η επέκταση του πλαστικού χρήματος, δεν υπάρχει ακόμα δέσμευση χρημάτων, ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών σε ερώτημα που δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης για το αν έχει βάση το σενάριο για το όριο στο ύψος των μετρητών που θα χρησιμοποιούν σε εβδομαδιαία βάση μισθωτοί του Δημοσιόυ και συνταξιούχοι.

Παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι με την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος δεν επιδιώκεται μείωση μισθών και συντάξεων.

«Θέλουμε να επεκτείνουμε τη χρήση πλαστικού χρήματος με κίνητρα προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Μόνο οφέλη θα υπάρξουν» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα ενός μισθωτού, ο οποίος ενώ παίρνει μισθό 1.000 ευρώ, μέσα σε ένα μήνα θα μπορεί να καταναλώσει περισσότερα από τα 1.000, μέσω της κάρτας του.

Ανέφερε πως θα δημιουργηθεί επιχειρηματικός λογαριασμός για τις επιχειρήσεις που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ταμεία με στόχο την αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος. Στις σκέψεις είναι και η σύνδεση της έναρξης επιχείρησης από το 2016 με την εγκατάσταση μηχανήματος κάρτας, διευκρινίζοντας ότι για συγκεκριμένους κλάδους θα είναι υποχρεωτικό.

Προανήγγειλε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας λέγοντας ότι «προσπαθούμε να αυξήσουμε την επιβάρυνση προς τα πάνω και να τη μειώσουμε προς τα κάτω», ενώ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι το αργότερο μεθαύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news