facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

«Ρωσικός πύραυλος» έριξε το Boeing των Μαλαισιανών

Από ρωσικό πύραυλο εδάφους- αέρος τύπου BUK χτυπήθηκε το μοιραίο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών το οποίο συνετρίβη πέρυσι τον Ιούλιο στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ολλανδικό πόρισμα που δημοσιοποιείται σήμερα.

Η Ρωσία αρνείται ότι ευθύνεται για την κατάρριψη, λέγοντας ότι η δική της έρευνα έρχεται σε αντίθεση με το πόρισμα, το τελικό κείμενο του οποίου αναμένεται να δημοσιευτεί αργότερα σήμερα και αναμένεται να εστιάσει σε τέσσερα βασικά σημεία:

Τι προκάλεσε την διάλυση του αεροσκάφους στον αέρα, γιατί πετούσε πάνω από την συγκεκριμένη περιοχή όπου ήταν σε εξέλιξη οι συγκρούσεις, γιατί ορισμένοι συγγενείς έπρεπε να περιμένουν 4 ημέρες προκειμένου να λάβουν επίσημη επιβεβαίωση ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα όντως ταξίδευαν με το μοιραίο αεροσκάφος και σε ποιο βαθμό επιβάτες και πλήρωμα είχαν συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε τις τελευταίες στιγμές.

Η ολλανδική επιτροπή που ηγείται διεθνούς ομάδας ερευνητών τους τελευταίους 15 μήνες, θα δείξει επίσης τμήματα του αεροσκάφους που μεταφέρθηκαν από το σημείο της συντριβής στην- υπό τον έλεγχο των ανταρτών- περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας και έχουν συναρμολογηθεί.

Τα πρώτα ευρήματα, πριν τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, ανέφεραν ότι το μοιραίο αεροσκάφος «χτυπήθηκε εξωτερικά, από υψηλού ενεργειακού φορτίου αντικείμενα», ενισχύοντας την εκδοχή ότι το Boeing καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος.

Η Δύση και η Ουκρανία υποστηρίζουν ότι αντάρτες με την υποστήριξη της Μόσχας κατέρριψαν το Boeing, ενώ η Ρωσία ρίχνει το φταίξιμο στην Ουκρανία.

Το μοιραίο Boeing των Μαλαισιανών εκτελούσε την πτήση MH17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ. Συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου του 2014, εν μέσω της κλιμακούμενης σύγκρουσης μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών. Και οι 298 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους ήταν 193 Ολλανδοί.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news