facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Σε ορκωτούς λογιστές τα Πόθεν Εσχες Σταθάκη-Φλαμπουράρη

Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν από ορκωτούς λογιστές οι δηλώσεις Πόθεν Εσχες των υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Γιώργου Σταθάκη όπως γνωστοποίησε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.

Ειδικότερα για την δήλωση του κ. Σταθάκη από την οποία λείπει το 1 εκατομμύριο ευρώ - η παράλειψη διορθώθηκε με συμπληρωματική δήλωση - οι ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν αν παραλείφθηκε μόνο στη δήλωση του 2012 ή και σε κάποια από τις επόμενες.

Επίσης όπως είπε ο κ. Βαρεμένος θα ελεγχθεί αν προκύπτει ζήτημα παράνομου πλουτισμού.

Στη συνέχεια ο ίδιος αντιλαμβανόμενος πως η αναφορά σε παράνομο πλουτισμό μπορεί να προκαλέσει εντυπώσεις επανήλθε και μίλησε για έλεγχο φορολογικό.

Οσον αφορά στην υπόθεση με το Πόθεν Εσχες του κ. Φλαμπουράρη όπως διευκρίνισε ο Γιώργος Βαρεμένος δεν έχει ακόμη γίνει έλεγχος των δηλώσεων στο διάστημα που συνετελέσθη η αλλαγή στην μετοχική σύνθεση της εταιρίας όπως διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Στη συζήτηση της Επιτροπής Πόθεν Εσχες ετέθη και το θέμα των καταγγελιών του Χάρη Θεοχάρη περί μαύρων ταμείων στην εταιρία του κ. Φλαμπουράρη. Συμφωνήθηκε κατά τον έλεγχο της δήλωσής του Υπουργού Επικρατείας να ζητήσουν να επισυναφθεί και ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας για το 2014.

Για την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη και της off shore η οποία δεν δηλώθηκε στο Πόθεν Εσχες αυτό το οποίο προκύπτει ως ζήτημα - βάση όσων είπε ο κ. Βαρεμένος - είναι αν είχαν δηλωθεί και φορολογηθεί τα 30.000 ευρώ που είχε λάβει ως αμοιβή μέσω της off shore.

'Οπως εξήγησε ο κ.Βαρεμένος από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ οι εταιρίες αυτές δεν θεωρούνται εξωχώριες ακόμη κι αν έχουν τις ίδιες πρακτικές

«Ο κ. Χαϊκάλης δεν ήταν μέτοχος. Καταλήξαμε ότι θέμα offshore δεν υπάρχει» είπε ο κ. Βαρεμένος.

Για τον έτερο πρώην βουλευτή κ. Αλ. Μητρόπουλο αναφέρθηκε πως η υπόθεση του πλέον απασχολεί τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η επιτροπή συμφώνησε να επιταχυνθεί η διαδικασία ελέγχου και δημοσιοποίησης των Πόθεν Εσχες του 2013,οικονομική χρήση του 2012.

Σ αυτά έχουν εντοπιστεί ελλείψεις σε περίπου 50 - 60 δηλώσεις.

Οι υπόλογοι θα έχουν περιθώριο 10 ημερών να τα διορθώσουν.

thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news