facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες: Τέσσερα παιδιά πνίγηκαν έξω από την Καλύμνο

Μία τραγωδία δίχως τέλος εξελίσσεται στο Αιγαίο, με νέα θύματα της 4 μικρά παιδιά και μία ενήλικη γυναίκα που κάνοντας το ταξίδι της προσφυγιάς, πνίγηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα ανοιχτά της Καλύμνου.

Το νέο ναυάγιο - που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα ακόμα «ναυάγιο» της Ευρώπης της αλληλεγγύης που αδυνατεί να βρει μία λύση στο προσφυγικό - σημειώθηκε βόρεια του Καλολίμνου. Όπως δήλωσαν οι διασωθέντες, στην πλαστική βάρκα με την οποία προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα επέβαιναν συνολικά 17 άτομα.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν 17 πρόσφυγες, ανετράπη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Οι έρευνες για ένα εκ των παιδιών που αγνοείται ακόμα πραγματοποιούνται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ. Σε αυτές συμμετέχουν 1 πλωτό του Λιμενικού, 1 αλιευτικό και ένα αεροσκάφος της Frontex.

Νέο ναυάγιο προσφύγων στα ανοιχτά των τουρκικών παραλίων

Δώδεκα ακόμη πρόσφυγες πνίγηκαν σήμερα το πρωί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, ανετράπη.

Η τουρκική ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα από το ξύλινο σκάφος, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Αϊβαλί με προορισμό τη Λέσβο.

Η ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει 25 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στη βάρκα και είχαν καλέσει σε βοήθεια, με τα κινητά τους τηλέφωνα.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news