facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ρωσικά μαχητικά έπληξαν άλλους δέκα στόχους του Χαλιφάτου

Τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν άλλους δέκα στόχους του Ισλαμικού Χαλιφάτου στις πλέον πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στην Συρία, βομβαρδίζοντας αποθήκες όπλων, εκπαιδευτικά κέντρα και άλλες δομές των τζιχαντιστών. Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που συμπλήρωσε πως τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν 20 έξοδοι ρωσικών μαχητικών.

Την ίδια ώρα, υπάρχει καταγγελία από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ότι «ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στις 12:08 το μεσημέρι στην περιοχή Yayladağı της επαρχίας Hatay». Στην τουρκική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, αναφέρεται πως το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος βγήκε από τον τουρκικό εναέριο χώρο, όταν αναχαιτίστηκε από δύο τουρκικά F-16, που περιπολούσαν στην περιοχή.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα Andrey Karlov «για να του υποβάλει την έντονη διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου». Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως διατυπώθηκε η απαίτηση «να μην επαναληφθεί παρόμοια παραβίαση, αλλιώς η Ρωσία θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε δυσάρεστο συμβάν που ενδεχομένως προκύψει».

Ο Τούρκος υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Feridun Sinirlioğlu τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να διαμαρτυρηθεί για το συμβάν.

Ο Sinirlioğlu επίσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας για να τους ενημερώσει για την κατάσταση. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, πρόκειται να επικοινωνήσει με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών καθώς και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Αμερικανικά Μέσα είχαν μεταδώσει στις 4 Οκτωβρίου, ότι ρωσικό μαχητικό είχε παραβιάσει κατά 5 μίλια τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας είχε ανακοινώσει ότι τα τουρκικά ραντάρ είχαν επισημάνει το ρωσικό αεροσκάφος, καθώς βομβάρδιζε το al-Yamdiyyah, συριακό χωριό κοντά στα τουρκικά σύνορα, αλλά τουρκικά μαχητικά το απέτρεψαν να εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Τα ρωσικά μαχητικά στους βομβαρδισμούς στόχων των τζιχαντιστών στην Συρία, χρησιμοποιούν πυραύλους εξαιρετικής ακρίβειας, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο να πληγούν στόχοι αμάχων.

Αυτό υποστηρίζει η ιστοσελίδα Rt.com, σε ανταπόκριση του «παρακοιμώμενου» στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις στην Συρία ρεπόρτερ της Murad Gazdiev.



rt.com/ hurriyetdailynews.com/zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news