facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Τρελή κοροϊδία από το υπουργείο Εργασίας για την έκτακτη εισφορά

Να... κοροϊδεύει τους πολίτες -αυτή τη φορά, τους ελεύθερους επαγγελατίες- «συλλαμβάνεται» για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας... διαψεύδει με ανακοίνωσή της τα σχέδια που ανέπτυξε χθες, μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Με την ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο, «τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς συνιστούν μυθεύματα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ακόμα ότι «η πρόταση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και η τελική νομοθετική ρύθμιση, που θα γίνει περί τα μέσα Νοεμβρίου, θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο».

Τι είπε ο Πετρόπουλος την Κυριακή - Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την εισφορά
Το ζήτημα έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Κυριακής, στο Mega, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός είπε ότι η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Ανέφερε, δε, ως παράδειγμα, ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες η εισφορά θα μπει επί του κύκλου εργασιών τους.

«Η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία» είπε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, δεν θα είναι η μόνη που θα κληθούν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, καθώς, από τα όσα είπε ο κ. Πετρόπουλος, προκύπτει ότι οι αντιασφαλιστικές εισφορές θα συνδυαστούν πλέον με τα οικονομικά αποτελέσματα που εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπολογίζονται με κλιμακούμενα ποσοστά, ανάλογα με το εισόδημα.

Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στο Mega χθες, ανέφερε και την εκδοχή για υπολογισμό των εισφορών ανάλογα με τον τζίρο.

Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπει την καθιέρωση μίας μίνιμουμ εισφοράς, που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ το μήνα, και από εκεί και πάνω ο κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει την εισφορά που αντιστοιχεί στον τζίρο που πραγματοποιεί ή στα κέρδη που δηλώνει.

Σε κάθε περίπτωση, τα 100 ευρώ της ελάχιστης εισφοράς θα είναι το ελάχιστο ποσό καταβολής, ακόμα και αν εμφανίζει μηδενικά κέρδη, λόγω ζημιών.

Από εκεί και πέρα, η καταβολή της υλοποίησης εισφοράς θα τον διασφαλίζει με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα είναι το βασικό κομμάτι, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο υπολογισμός της σύνταξης.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;
Προφανώς, στο υπουργείο Εργασίας δεν διαψεύδουν μόνο το δημοσίευμα, που αναφέρεται συγκεκριμένα στο ποσό της έκτακτης εισφοράς, αλλά «ποιούν την νήσσαν» και για τις δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου στην κυριακάτικη πρωινή εκπομπή του Mega, όταν έθιξε ευθέως το ζήτημα, προκαλώντας μπαράζ αντιδράσεων.

Το ερώτημα πού τίθεται, εύλογα, είναι το εξής: είτε ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, «αδειάζει» τον υφυπουργό του, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις, είτε στο υπουργείο Εργασίας εμπαίζουν τον κόσμο ομαδικώς...


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news