facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος τα περί απονομής συντάξεων με εισοδηματικά κριτήρια

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για απονομή συνάξεων με εισοδηματικά κριτήρια προχώρησε, με δηλώσεις του στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αφορμή ήταν το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, η οποία προκρίνει τη σύνδεση χορήγησης της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή ο δικαιούχος να μην παίρνει ολόκληρο το ποσό ή και καθόλου σε περίπτωση που έχει μεγάλα εισοδήματα.

Ο υπουργός Εργασίας αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται να επιβληθούν οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις, και διευκρίνισε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ισότιμη αντιμετώπιση των ασφαλισμένων που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως το πόρισμα της Επιτροπής δεν είναι η τελική πρόταση της κυβέρνησης, αλλά «απλώς ανοίγει» την κουβέντα για της μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για παραπληροφόρηση των πολιτών.

«Θα βασιστούμε σε ευρύ διάλογο ώστε Νοέμβριο που θα έρθει το νομοσχέδιο να γνωρίζουν όλοι και να έχουμε επιτέλους μια ελληνική μεταρρύθμιση που έπρεπε γίνει χρόνια πριν, κι όχι γιατί μας την επιβάλουν τα Μνημόνια», συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τη Δευτέρα, το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» θα τεθεί προς συζήτηση στο υπουργικό, Συμβούλιο, και ακολουθεί δημόσια διαβούλευση με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news