facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς σχολικά λεωφορεία από σήμερα οι μαθητές της Χαλκιδικής

Χωρίς λεωφορεία να τους μεταφέρουν στα σχολεία ξεκίνησε σήμερα η εβδομάδα για αρκετούς μαθητές στη Χαλκιδική, καθώς το ελληνικό δημόσιο από τον Ιανουάριο του 2015 δεν έχει καταβάλλει την προβλεπόμενη αμοιβή στα ΚΤΕΛ του νομού.

Οι γονείς των μαθητών από την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκαν, ότι από σήμερα θα έπρεπε να μεριμνήσουν οι ίδιοι για τον τρόπο μετάβασης των παιδιών τους στα σχολεία, καθώς τα ΚΤΕΛ του Νομού και μεταφορείς, που έχουν αναλάβει το μεταφορικό έργο, αποφάσισαν να διακόψουν τα δρομολόγια, επειδή δεν τους έχει καταβληθεί καμία αμοιβή, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

«Το ελληνικό δημόσιο αρνείται από τον Ιανουάριο του 2015 και εντεύθεν να καταβάλλει την αμοιβή μας, χωρίς να αιτιολογεί επ΄ ουδενί την στάση της αυτή, η οποία είναι πραγματικά ανεξήγητη, πολλώ δε μάλλον την στιγμή που στα υπόλοιπα ΚΤΕΛ όλης της χώρας που εκτελούν μαθητικά δρομολόγια έχει καταβληθεί η αμοιβή τους για το χρονικό διάστημα μέχρι και τον Ιούνιο του 2015» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής ΑΕ.

«Αφού πρώτα εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο ανοχής και υπομονής και επειδή δεν έχουμε πλέον την οικονομική δυνατότητα στήριξης του κοινωνικού έργου της μεταφοράς μαθητών, λάβαμε την απόφαση από την Δευτέρα 19-10-2015 να διακόψουμε την μεταφορά των μαθητών μέχρις ότου το ελληνικό δημόσιο ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του απέναντί μας» σημειώνεται.

Σε δηλώσεις του στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, διευκρίνισε ότι «τα χρήματα υπάρχουν και είναι περισσότερο γραφειοκρατικού χαρακτήρα και διαδικασιών το ζήτημα που προέκυψε και λιγότερο οικονομικού αντικειμένου».

«Τα χρήματα υπάρχουν, στον κωδικό τους βρίσκονται, έγινε το ένταλμα, πήγε στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου, η οποία για κάποιους λόγους ήγειρε κάποια γραφειοκρατικού χαρακτήρα ζητήματα», ανέφερε ο κ.Γιώργος, διευκρινίζοντας, ότι δεν αμφισβητείται ούτε το ποσό, ούτε η διαδικασία των αναθέσεων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο υποβλήθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Χαλκιδικής, και η παράλειψη κάποιων αναλυτικών στοιχείων, που αφορούν σε παρελθόντα έτη.

Ο κ. Γιώργος διευκρίνισε, ότι από την πλευρά της Περιφέρειας υπήρξε επικοινωνία ήδη από την Ιούνιο, με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ σε αναζήτηση λύσης για την υπέρβαση του γραφειοκρατικού προβλήματος, την περασμένη Παρασκευή, η σχετική αλληλογραφία των προηγούμενων μηνών προωθήθηκε και στο υπουργείο Παιδείας.

«Τα δρομολόγια σταμάτησαν σήμερα. Ειδοποιήσαμε από την Πέμπτη και την Παρασκευή, ότι δεν θα υπάρχουν δρομολόγια», είπε ο αντιπεριφερειάρχης, εκφράζοντας την ελπίδα, ότι εντός της ημέρας μπορεί να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα.

Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό δελτίο τύπου της «ΚΤΕΛ Χαλκιδικής Α.Ε.»:


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news