facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τσίπρας στην ΚΕ: Θα τηρηθούν όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Κατά την έναρξη της διαδικασίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις εκλογές πέραν της δικαίωσης και της εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε και η απόλυτη επιβεβαίωση ενός νέου διαχωρισμού του εκλογικού σώματος.

«Τα λαϊκά στρώματα, με την ανοιχτόκαρδη εμπιστοσύνη που μας περιέβαλαν και τα πλειοψηφικά ποσοστά στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά και όλης της Ελλάδας, αποτελούν για μας ταυτόχρονα δέσμευση αλλά και πυξίδα για τις πολιτικές μας προτεραιότητες. Να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Να μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους. Και αυτή είναι η υποχρέωση και η ευθύνη της κυβέρνησης και του κόμματος.»

«Νέο κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος, να λειτουργεί ως πραγματικό κύτταρο της κοινωνίας. Μίλησε μάλιστα ανοικτά για την «παραλειτουργία κόμματος εντός του κόμματος»:

«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοιχτό στο περιβάλλον του και τα κοινωνικά κινήματα γύρω του. Ένα κόμμα ανοιχτό στις νέες και τους νέους.

» Από αύριο κιόλας ανασυγκροτούμε τις οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγουμε τις οργανώσεις, ξεκινάμε καμπάνια εγγραφής νέων μελών και πορευόμαστε προς ένα Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία.

» Η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών, είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, είτε, ενδεχομένως, με το σκεπτικό του 'λίγοι και καλοί', έληξε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη.

» Και έληξε τόσο γιατί η παραλειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα τελείωσε-και μάλιστα με άδοξο τρόπο.

» Το πελατειακό, κομματικό και ρουσφετολογικό κράτος των ημετέρων είναι ακριβώς αυτό που εμείς έχουμε στόχο να γκρεμίσουμε. Η Αριστερά ήταν το θύμα του-δεν θα γίνει τώρα ο θύτης του.»

«Γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση»

Αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι η σκληρή δουλειά, ώστε στο τέλος της τετραετίας η χώρα να έχει αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση.

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε η οικονομία να μπει και πάλι σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Προς αυτή την κατεύθυνση τα κρίσιμα ζητήματα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2015 για τη διασφάλιση των καταθέσεων, τη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων, αλλά και την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι η απομείωση του χρέους και
η δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης (εισαγωγή νέου, ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016, χωρίς καμία απώλεια εισοδήματος για κανέναν από τους εντασσόμενους), τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, τα προγράμματα αναχαίτισης της ανεργίας, τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την μεταρρύθμιση στην Παιδεία, τη συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει στο ακέραιο τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

«Γιατί εμάς δεν μας εμπιστεύτηκε ο λαός τις τύχες του για να επαναλάβουμε το παρελθόν. Εμείς ήρθαμε για να ξεβαλτώσουμε το παρόν και να αλλάξουμε το μέλλον. Το είπαμε και θα το κάνουμε.»

Η ατζέντα των εργασιών

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΚΕ αφορούν σε εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και σε προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ενώ θα γίνει η εκλογή νέου γραμματέα και μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Παράλληλα η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή είναι η διεξαγωγή του συνεδρίου τον Φεβρουάριο αλλά και η απόφαση για την πραγματοποίηση καμπάνιας εγγραφής νέων μελών ενόψει και του συνεδρίου, με το σκεπτικό για αντιστοίχηση της οργανωμένης βάσης του κόμματος με την κοινωνική δυναμική που έχει αναπτυχθεί.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news