facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Βορίδης: Δεν μας πείθει ο Φλαμπουράρης ότι μεταβίβασε τις μετοχές

Αμήχανη σιωπή εμφανίζει η κυβέρνηση, αλλά και οι βουλευτές που την στηρίζουν, καθώς επί δύο ημέρες αποφεύγουν να απαντήσουν στη Βουλή για την υπόθεση με τα προβληματικά πόθεν έσχες των δύο υπουργών, παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της αντιπολίτευσης τους καλούν να δώσουν εξηγήσεις.

Ωστόσο, αντί απαντήσεων, επιχειρούν να «δραπετεύσουν», επικαλούμενοι την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», παρά το γεγονός ότι επι εννέα μήνες δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ουσιαστικά αποτελέσματα και πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής της.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μάκης Βορίδης είπε ότι «τα ζητήματα της διαφθοράς δεν πρέπει να τα εξετάζει αλά καρτ η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως και να συζητήσουμε τι έγινε την περίοδο 2010-2012 για τη λίστα Λαγκάρντ και να συγκρίνουμε τι κάναμε εμείς και τι εσείς. Μέχρι τότε, όμως, πείτε στον κ. Φλαμπουράρη ότι αυτή την στιγμή κατέχει μετοχές εργολήπτριας εταιρείας, διαπράττοντας κακουργηματική πράξη, αλλά δεν βλέπουμε αντιδράσεις. Επειδή είστε ευαίσθητοι, αύριο ο υπουργός να αποδείξει όσα υποστηρίζει, όχι όμως με ιδιωτικά συμφωνητικά που δεν ισχύουν για μεταβίβαση μετοχών ούτε με σφραγίδες και γνήσια που δεν προκύπτουν από πουθενά. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση».

Νωρίτερα, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος και κατά την διάρκεια σφοδρής αντιπαράθεσης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, τον κάλεσε να μην καλύπτει τον «υπουργό με το ένα εκατομμύριο ευρώ».

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Μην φωνάζετε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ (Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): Κύριε Μαντά, μαζέψου. Δεν ντρέπεστε, αυτά όχι σε μένα, αλλού. Τι πάει να πει, δεν ντρέπεσαι, σε μένα το λες, που είσαι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που καλύπτει τα πόθεν έσχες των υπουργών; Το ένα εκατομμύριο το βρήκατε;

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Κύριε Κουτσούκο, σας παρακαλώ πολύ, δεν σας ενόχλησε κανείς. Κάνατε μια τοποθέτηση…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ (Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ): Ακούσατε τι μου είπε;

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Προεδρεύων των Επιτροπών): Όχι, δεν άκουσα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ (Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ): Μου είπε, αν δεν ντρέπομαι.

Το θέμα με τον «φαντομά» υπουργό με το αδήλωτο 1.000.000 ευρώ έθεσε και ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να είναι πιο προσεκτική όταν αναφέρεται σε ζητήματα ηθικής.

«Δεν μπορεί μιλάτε συνέχεια για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς όταν επί μέρες ψάχνουμε τον υπουργό με το ένα εκατ. ευρώ και εσείς κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να προσθέσει ότι «ο κ. Φλαμπουράρης προς τιμήν του βέβαια είπε ότι είχε ξεχάσει να αφαιρέσει τις μετοχές και πως πήρε ένα έργο σαν να μην τρέχει τίποτα».

Επίσης, ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) σημείωσε: «Θα ήθελα να ξεκινήσω κάνοντας ένα σχόλιο για την υποτιθέμενη ανωτερότητα της αριστεράς ή μάλλον ψέματα εκείνων που δηλώνουν αριστεροί. Δεν άκουσε κανείς την μέχρι πρότινος σύντροφό σας να αναφέρει δύο περιπτώσεις υπουργών, ο ένας που επί τρία χρόνια δεν δήλωνε ένα εκατομμύριο στο πόθεν έσχες του και ο έτερος που δεν δήλωνε επίσης στο πόθεν έσχες του μετοχές εταιρίας που κατέχει; Σχόλιο επ΄ αυτού δεν έχουμε;».

Πάντως, σε σχέση με αντίστοιχες υποθέσεις που εμφανίστηκαν στο παρελθόν, αυτή τη φορά η αντίδραση της αντιπολίτευσης είναι ιδιαιτέρως ήπια.

Είναι δε ενδεικτικό ότι εως αυτή μόνο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έχει προχωρήσει σε σχετική δήλωση, ενώ κανείς βουλευτής δεν έχει καταθέσει, για την ώρα , ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news