facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Στα όρια του κραχ το ασφαλιστικό, λέει ο Μητρόπουλος

Ότι το σύστημα είναι στα όρια του κραχ είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha τονίζοντας μάλιστα ότι οι επιλογές στο ασφαλιστικό είναι τόσο «σκληρές» που ούτε οι πιο απαισιόδοξοι δεν είχα ποτέ φανταστεί.

«Πάμε σε σκληρές επιλογές στο ασφαλιστικό και οι πιο απαισιόδοξοι του συστήματος δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γίνονταν τέτοιες επιλογές και μάλιστα από προοδευτική κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναφερόμενος στην αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος σημείωσε: «δεχόμενη η κυβέρνηση την ατζέντα των δανειστών για το ασφαλιστικό, τους απήλλαξε από τις ευθύνες ότι συνετέλεσαν και οι πολιτικές τους στα πρόθυρα κραχ» και χαρακτήρισε «αδικία» τη βιωσιμότητα του συστήματος από μηδενική βάση.

Ο ίδιος εκτίμησε ακόμη πως οι συντάξεις θα καταβυθιστούν και πως τα ταμεία θα καταρρεύσουν και κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι μετακύλησε τα χρέη της ελίτ κοινωνίας στα λαϊκά στρώματα.

Υπογράμμισε ακόμη πως το δίλημμα της κυβέρνησης είναι «ή απεμπλοκή από το μνημόνιο ή οδηγούμαστε σε μια εθνική τραγωδία».

Και κατέληξε λέγοντας ότι ηττηθήκαμε στη διαπραγμάτευση γιατί δεν μπορέσαμε να διαπραγματευτούμε με όρους εθνικής αξιοπρέπειας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news