facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Σταθάκης: Θα προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις όπως έχουν συμφωνηθεί - ΗΧΗΤΙΚΟ

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις όπως έχουν συμφωνηθεί. Η κυβέρνηση θα τηρήσει το πρόγραμμα, όπως έχει συμφωνηθεί, διότι η συμφωνία είναι συμφωνία μας και δεν υπάρχει παρέκκλιση από αυτήν».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Στην επισήμανση ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν εννέα αποκρατικοποιήσεις, ενώ στο μνημόνιο υπάρχουν συνολικά είκοσι, ο υπουργός Οικονομίας είπε:

«Η συμφωνία προβλέπει τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις. Οι υπόλοιπες έντεκα δεν θα προχωρήσουν και αυτές θα περάσουν στο Ταμείο που θα ιδρυθεί, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο έχει τριακονταετή ορίζοντα.

Σε αυτό περιλαμβάνονται η ΔΕΗ, το νερό και πολλά άλλα πράγματα που έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε και θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε συμφωνήσει και θα προχωρήσουμε και θα τις υλοποιήσουμε είναι οι εννέα εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις και είναι σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης.

Το τρίτο μνημόνιο τραβάει σαφώς τη διαχωριστική γραμμή. Αυτή είναι η συμφωνία. Η Αγορά Ενέργειας φυσικά έχει στάδια απελευθέρωσης. Η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news