facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Χάνει την επιμέλεια της κόρης της γιατί επέλεξε την κατ'οίκον διδασκαλία

Επέλεξε την εκτός σχολείου εκπαίδευση της οκτάχρονης κόρης της και τώρα κινδυνεύει να χάσει την επιμέλειά της.

Η μητέρα της οκτάχρονης, εκπαιδευτικός και η ίδια, γνώρισε εκ των έσω το εκπαιδευτικό σύστημα και αποφάσισε να διδάσκει η ίδια την κόρη της κατ' οίκον.

«Θέλουν να με χωρίσουν από το παιδί μου επειδή αξιώνω μια πιο δημιουργική διαδικασία εκπαίδευσης χωρίς εξαναγκασμούς και υποχρεωτικά μαθήματα. Επειδή θέλω να εκπαιδεύεται με κέφι και όχι στο πλαίσιο ενός αναξιόπιστου σχολικού συστήματος εκπαίδευσης» λέει στο Έθνος η μητέρα, η οποία προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαίωμα αυτό είναι νόμιμο σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Ωστόσο, η Εισαγγελία Αθηνών δήλωσε ότι εκδίδει παραγγελία να αφαιρέσουν από τη μητέρα την επιμέλειά επειδή δεν πάει σχολείο, χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη.

«Όταν γεννήθηκε η κόρη μου είχα προβληματισμό. Πού να πάει σχολείο; Πήγε στο νηπιαγωγείο, αλλά στην ηλικία που έπρεπε να πάει σχολείο ήταν εντελώς ανώριμη. Τότε διαπίστωσα ότι τα παιδιά εξαναγκάζονται στη σχολική μάθηση γιατί σε αυτήν την ηλικία αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να παίξουν και να γνωρίσουν τον κόσμο» είπε στο Έθνος.

Με τη βοήθεια της μητέρας της η οκτάχρονη έχει αγαπήσει την ιστορία και τη μυθολογία, λατρεύει τα μαθηματικά και είναι σε θέση να κάνει ακόμη και ξενάγηση στα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου. Γράφει το δικό της παραμύθι, μαθαίνει υπολογιστές και κοινωνικοποιείται μέσω του παιχνιδιού.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news