facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Μοσκοβισί: Μήνυμα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι για ψήφο στα προαπαιτούμενα

Να επικυρώσουν με την ψήφο τους τα προαπαιτούμενα ως μια συνέχεια των δεσμεύσεων του περασμένου Αυγούστου ζητά εμμέσως πλην σαφώς ο Πιερ Μοσκοβισί από τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου που ψήφισαν το Μνημόνιο, δηλαδή την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Σε συνέντευξή του ο επίτροπος επί των Οικονομικών επιβεβαιώνει την ίδια ώρα ότι εφόσον κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος στη βάση της αναζήτησης μιας διαδικασίας ελάφρυνσης της χώρας από το άχθος του.

«Γνωρίζω πώς γίνεται η πολιτική και δεν θέλω να εμπλακώ σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας. Εύχομαι όμως να υπάρξει μια συνέχεια στις δεσμεύσεις και μια ευρεία στήριξη σε πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε μαζί. Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών», υπογραμμίζει ο κύριος Μοσκοβισί στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σε συνέχεια της συνέντευξής του ο επίτροπος επί των Οικονομικών επισημαίνει ότι από τις πρόσφατες εκλογές το 80% των Ελλήνων τάχθηκε υπερ των κομμάτων που με κάποιο τρόπο έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με βάση αυτή την πορεία πρέπει να επικυρωθεί η από κοινού δουλειά.

«Αναζητούμε συνταγή ελάφρυνσης του χρέους»

Σε ερώτηση για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν τον Νοέμβριο για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό ο επίτροπος απαντά:

«Αναμένουμε να ψηφιστούν οι προαπαιτούμενες αλλαγές. Κάτι που θα επιτρέψει την εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ που προβλέπει για αυτό το διάστημα το πρόγραμμα. Όταν συμβούν αυτά και κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση θα μπορέσουμε να εισέλθουμε σε συζητήσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Όλα λοιπόν, εξαρτώνται από την εφαρμογή και την ποιότητα των αλλαγών».

Και συνεχίζει, αναφέροντας: «Ως προς το ζήτημα του χρέους, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία βούληση στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης να γίνει ονομαστικό κούρεμα. Με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να αναζητηθεί μια διαδικασία ελάφρυνσης της Ελλάδας από το άχθος του χρέους».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news