facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Μέρκελ - Ολάντ: «Η Ρωσία να πλήττει μόνο το Ισλαμικό Χαλιφάτο»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ άσκησαν πιέσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιμένοντας ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που επιχειρούν στην Συρία θα πρέπει να χτυπούν «το Ισλαμικό Χαλιφάτο και μόνο αυτό».

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πούτιν την Παρασκευή, και πριν από τις συνομιλίες για το μέλλον της Ουκρανίας, στις οποίες συμμετείχαν επίσης η καγκελάριος Μέρκελ και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

«Αυτό που είπα στον πρόεδρο Πούτιν ήταν ότι τα πλήγματα θα πρέπει να στοχεύουν το Ισλαμικό Χαλιφάτο» είπε.

«Επιμείναμε και εγώ και η κα Μέρκελ στο γεγονός ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι ο εχθρός που θα πρέπει να πολεμήσουμε», συνέχισε, διαψεύδοντας ότι Γαλλία και Γερμανία έχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν απέναντι στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ο Ολάντ διευκρίνισε ότι στην τετραμερή συνάντηση δεν έγινε καμία σύνδεση από τους ηγέτες μεταξύ της κατάστασης στην Ουκρανία και εκείνης στη Συρία.

«Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής ενέργειας θα θέσει ένα τέλος στον πόλεμο, είναι απαραίτητο να βρούμε μια πολιτική λύση», δήλωσε η Μέρκελ.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news