facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Απερρίφθη η υποψηφιότητα Αδωνι - διαφωνούν Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε ομόφωνα ως εκπρόθεσμη την κατάθεση υποψηφιότητας του Αδωνι Γεωργιάδη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.
Οπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, κατά την σημερινή συνεδρίαση η ΚΕΦΕ «διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος: Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη, Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου και Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου.
Επιπλέον η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».
Αντίθετοι στην απόρριψη οι άλλοι διεκδικητές
Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ως εξής: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας».
Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».
Δημόσια δήλωση των άλλων υποψηφίων θα ζητήσει ο Αδωνις
Ο ίδιος ο κ.Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, σχολίασε αρχικά ότι έμαθε από τα κανάλια ότι κόπηκε η υποψηφιότητά του, προσθέτοντας «Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά», ενώ όπως είπε θα μετέβαινε άμεσα στην Συγγρού: «θα ζητήσω δημόσια δήλωση των συνυποψηφίων μου, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι διαφωνούν!», όπως προανήγγειλε.

Μάζεψε τις υπογραφές μέσω Twitter στο... και 8΄
Ο κ.Γεωργιάδης είχε φτάσει κυριολεκτικά τρέχοντας στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού το απόγευμα της Παρασκευής την ώρα που έληγε η προθεσμία για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των 50 υπογραφών που απαιτούνται.
Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει και αυτός το κορυφαίο κομματικό αξίωμα, είχε συγκεντρώσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι 45 υπογραφές και, κατά τον προσφιλή του τρόπο, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συμπληρώσει τον αριθμό.
«Επειδή με ρωτούν για τις υπογραφές, είμαστε στις 45, όσα μέλη της ΠΕ θεωρούν ότι αξίζει άλλη μία υποψηφιότητα ας προσέλθουν», κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ.Γεωργιάδης.

Οι κάμερες τον κατέγραψαν να μπαίνει στο κτίριο τρέχοντας και αναμένονται οι δηλώσεις που θα κάνει στη συνέχεια εξερχόμενος.
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έκανε δεκτή την υποψηφιότητα, παρότι κατατέθηκε μετά την εκπνοή της προθεσμίας, αλλά μόνο για επτά-οκτώ λεπτά, όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης.
Ο «γαλάζιος» που παραβίασε τα... κόκκινα
Σε δηλώσεις του λίγο μετά την αποδοχή της υποψηφιότητάς του, ο κ.Γεωργιάδης περιέγραψε την «κούρσα» που έκανε προκειμένου να συγκεντρώσει τις υπογραφές.
Οπως είπε, μετά την ανάρτησή του στο Twitter υπήρξαν μέλη της ΝΔ που έσπευσαν να προσφέρουν την υποψηφιότητά τους, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό 20 λεπτά πριν εκπνεύσει η προθεσμία.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι προκειμένου να κάνει γρήγορα την διαδρομή από το γραφείο του στην οδό Ακαδημίας μέχρι τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, παραβίασε και... «μερικούς» σηματοδότες με τη μηχανή.
Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την ΚΕΦΕ που δέχτηκε να εξετάσει την αίτησή του παρότι έφτασε με λίγα λεπτά καθυστέρηση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα καταφέρει να εκλεγεί. Σε διαφορετική περίπτωση δεσμεύτηκε να υπηρετήσει πιστά όποιον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news