facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

«Μαζεύουν» πάλι τα περί εισοδηματικών κριτηρίων στις συντάξεις

Για «Αρμαγεδδώνα», εάν η κυβέρνηση δεν λάβει κανένα μέτρο, προειδιποίησε, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια καταγράφεται μία σημαντική επιδείνωση των συνθηκών του ασφαλιστικού περιβάλλοντος, καθιστώντας αναγκαία τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

Ο αρμόδιος υφυπουργός διέψευσε τα σενάρια περί παροχής συντάξεων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ έκανε λόγο για εκλογίκευση του συστήματος.

Ο κ. Πετρόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν πρόκειται να κόψουμε, έτσι απλά, τις συντάξεις των ανθρώπων», καθώς, όπως εξήγησε, θα υπάρξει σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Αναφερόμενος στο νέο τρόπο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news