facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Δωρεά φαρμάκων από το Ισραήλ στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Στη δωρεά 1,5 τόνου φαρμάκων στην Ελληνική Δημοκρατία, για την περίθαλψη των προσφύγων που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές, προέβη τη Δευτέρα το Ισραήλ.

Τα φάρμακα παραδόθηκαν στο Κέντρο Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη και το Υπουργείο Υγείας θα τα διανείμει σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη, όπως το κέντρο της Αθήνας, καθώς και στα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Λέρος, Κως, Ρόδος) που αντιμετωπίζουν μεγάλη εισροή προσφύγων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, «η αποστολή φαρμάκων στοχεύει στην παροχή υποστήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση και αναγκαίας βοήθειας για τους πρόσφυγες. Η πρεσβεία του Ισραήλ συνεργάστηκε με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο για την υλοποίηση της δωρεάς».

Πέρα από την επίσημη βοήθεια από το Ισραήλ, αποστολές ανεξάρτητων ισραηλινών ανθρωπιστικών οργανώσεων όπως είναι το IsraAID βρίσκονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές σε συνεργασία με διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news