facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Στις αποθήκες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) βρίσκονται ήδη 60.000 τόνοι τεύτλων από Έβρο, ενώ έχουν προσληφθεί 94 άτομα, με συμβάσεις διάρκειας 3,5 μηνών, και εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει και η πρόσληψη άλλων 140 εργαζομένων, προκειμένου να επανδρωθούν τα διάφορα τμήματα για τις περίπου 15 μέρες επεξεργασίας της προαναφερθείσας ποσότητας τεύτλων.

«Οι 60.000 τόνοι τεύτλων αντιστοιχούν σε 12.000 στρέμματα καλλιέργειας, έκταση κατά πολύ μικρότερη της καλλιεργητικής πρόθεσης των αγροτών, η οποία στη διάρκεια της σποράς "άγγιζε" τα 25.000-30.000 στρέμματα, που όμως δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του εργοστασίου Παράσχος Παρασχούδης.

Ο διευθυντής του εργοστασίου χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την επαναλειτουργία του, καθώς παραδοσιακοί καλλιεργητές τεύτλων που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσυρθεί, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε ως προς τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, τώρα επανέρχονται, εκφράζοντας εκ νέου το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων για τη δυνατότητα συνεργασίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) με επιχειρηματίες από τη Βραζιλία, ο κ. Παρασχούδης εξηγεί πως βρίσκονται σε καλό δρόμο. «Τα μηνύματα που έρχονται είναι ότι προχωράει η συμφωνία και θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα.

Οι Βραζιλιάνοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τα τρία εν λειτουργία εργοστάσια της Ε.Β.Ζ. για τη μετατροπή της ακατέργαστης ζάχαρής τους από ζαχαροκάλαμο, σε τελικό προϊόν λευκής κρυσταλλικής». Ο κ. Παρασχούδης τόνισε επίσης τη σημασία του εργοστασίου για την τοπική κοινωνία.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news