facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Περιφερ. Βορείου Αιγαίου: Να πέσει ο φράχτης του Έβρου, στο Αιγαίο πνίγονται άνθρωποι

Την ανάγκη να «πέσει» ο φράχτης του Έβρου επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς οι πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης με συνέπεια να χάνονται ζωές στο Αιγαίο.

Στον απόηχο νέων ναυαγίων, με τουλάχιστον 22 νεκρούς, η κ. Καλογήρου τόνισε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να σταματήσει να αφήνει να φεύγουν σαπιοκάραβα προς τα ελληνικά νησιά, ενώ ζήτησε να έρθουν επιτέλους στα νησιά ευρωπαϊκοί πόροι. Όπως κατήγγειλε μάλιστα η περιφερειάρχης, «έχουμε καταθέσει το σχέδιο μας, με συγκεκριμένη πρόταση, από τον Ιούνιο, και στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, και τον αρμόδιο υπουργό»

Η περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι «προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε μόνοι μας», κάνοντας λόγο για επιβάρυνση των ακριτών επί τόσους μήνες πέραν της ανθρωπιστικής διάστασης. «Στη Λέσβο έρχονται καθημερινά 5.000 με 6.000 άνθρωποι, προχθές ήρθαν 8.000, να σταματήσει αυτή η κατάσταση με το να βάζουν στην Τουρκίας τους ανθρώπους σε σαπιοκάραβα, και να συμβαίνουν αυτές οι τραγωδίες. καθημερινά» υπογράμμισε.

Η Χριστιάνα Καλογήρου ανακοίνωσε ακόμη ότι η Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει εγκρίνει δανειοδότηση για να γίνει κέντρο για τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων με πρωτοβουλία της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. «Το παλέψαμε μόνοι μας ως περιφέρεια, είναι ίσως η πρώτη φορά που το Συμβούλιο δίνει απευθείας χρηματοδότηση, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συμβάσεως» παρατήρησε.

«Τα κύματα του Αιγαίου ξεβράζουν τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αισθάνομαι ντροπή τόσο για την ανικανότητα της Ευρώπης, όσο και για τη συζήτηση στην Ευρώπη που ο ένας πετάει την ευθύνη στον άλλο», είπε στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας, στην Ώρα του πρωθυπουργού, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χ. Καλογήρου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news