facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αρνητικό για χολέρα το πρώτο δείγμα του Ολλανδού στην Κω

Για σοβαρό περιστατικό λοιμώδους γαστρεντερίτιδας με επιπλοκές κάνει λόγο το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν γνωστά πριν από λίγο στους επιστήμονες του Κέντρου. Ο μικροβιολογικές έλεγχος θα συνεχιστεί με μοριακή ανάλυση ώστε οι επιστήμονες να αποκλείσουν πλήρως ή/και να επιβεβαιώσουν την πιθανότητα χολέρας.

Παραμένουν πάντως σε επιφυλακή χωρίς όμως να ανησυχούν σε υπερβολικό βαθμό. Από το πρωί το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει απευθύνει συστάσεις για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής με αφορμή το περιστατικό σοβαρής παρατεταμένης γαστρεντερίτιδας σε Ολλανδό τουρίστα ηλικίας 79 ετών, ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Κω. Ο ασθενής λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως του νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Αθήνα μετά από αεροδιακομιδή.

Το Κέντρο, εν αναμονή του τελικού μικροβιολογικού αποτελέσματος του ασθενούς συστήνει, όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες, την προσεχτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφών καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις.

Το πρωί εστάλη και κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Κω για περαιτέρω επιδημιολογική διερεύνηση και ανίχνευση τυχόν επιπρόσθετων περιστατικών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news