facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης: Από τον Φεβρουάριο οι φορολογικές δηλώσεις

«Εχουμε βρει μία λίστα από ισοδύναμα μέτρα τα οποία μπορούν και να ξεπεράσουν αυτό το όριο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Και πρόσθεσε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega: «Ο στόχος είναι 240 εκατ. στο έτος από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Υπήρχαν προβλήματα με αυτή τη διάταξη, αυτή η διάταξη απ’ ότι φαίνεται καταργείται και αντικαθίσταται με άλλη. Εχουμε ήδη έναν κατάλογο με άλλα ισοδύναμα».




Στο ερώτημα αν μεταξύ αυτών ισοδυνάμων περιλαμβάνεται και ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Και ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού και άλλες φορολογικές πηγές που μέχρι στιγμής δεν έχουμε χρησιμοποιήσει είναι μέσα στην ατζέντα. Δεν είναι στην ατζέντα το να επιβαρύνουμε φορολογικά τα καύσιμα, τα τσιγάρα κ.λπ. Γιατί έχουμε δει ότι όταν κάνεις τέτοια πράγματα όχι απλά δεν έχεις ισοδύναμα, αλλά έχεις πτώση των εσόδων. Οταν αυξήθηκε η φορολογία στα τσιγάρα, είχαμε πτώση των εσόδων του δημοσίου για τα τσιγάρα».

Επίσης ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. «Για τα εισοδήματα του 2016 θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις μέσα στον Νοέμβριο, θα είναι έτοιμη η εφαρμογή πολύ νωρίτερα κι αυτό που δεσμεύομαι από τώρα, γιατί έχουν δίκιο οι λογιστές που φωνάζουν, οι λογιστές θα κάνουν διακοπές το 2016», είπε χαρακτηριστικά.




Και πρόσθεσε: «Οι λογιστές θα τελειώσουν τις φορολογικές δηλώσεις πολύ νωρίς, θα είναι έτοιμες πολύ πριν από τις 1-2 Φεβρουαρίου και θα τελειώσουν στην ώρα τους». 

«Θα δοθεί παράταση για τη λίστα Λαγκάρντ»
Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι: «αυτή η κυβέρνηση έχει σταθερό προσανατολισμό ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε θέματα φοροδιαφυγής όπως τα βρήκαμε», ενώ τόνισε ότι θα δοθεί παράταση για τη λίστα Λαγκάρντ τα αδικήματα της οποίας παραγράφονται στο τέλος του έτους.

«Θα κλείσουμε τις μεγάλες υποθέσεις, θα τις ελέγξουμε, δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα, ούτε θα οδηγήσουμε υποθέσεις σε παραγραφή. Η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται 31/12/15, δεν φαντάζομαι να υπάρχουν ευθύνες στον Αλεξιάδη που ανέλαβε 18/7 και δεν θα παραγραφούν, ειπώθηκε με σαφήνεια ότι θα δοθεί παράταση και στη λίστα Λαγκάρντ με νόμο, υπάρχουν τα δικαστήρια που κρίνουν τα θέματα συνταγματικότητας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», σημείωσε.

Επέκταση ρύθμισης για 100 δόσεις

Αναφορικά με την ρύθμιση για τις 100 δόσεις είπε πως η αρχική διατύπωση «προέβλεπε ότι έβγαινες εάν δεν ακολουθούσες τις δόσεις αυτής της ρύθμισης, τώρα έχει επεκταθεί η διάταξη και θα βγαίνεις από τη ρύθμιση εάν δεν ικανοποιείς και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις».

Εξήγησε ότι κινείται το υπουργείο μεταξύ συμφωνίας και κοινωνικής ευαισθησίας και θα γίνει νέα συζήτηση με τους θεσμούς γιατί σε κάποιο μήνα θα συμπέσουν δόση φόρου εισοδήματος, δόση ΕΝΦΙΑ, δόση για τις 100 δόσεις, τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις και τέλη κυκλοφορίας.
«Ο στόχος είναι να ξανασυζητηθεί το μέτρο γιατί είναι πρόβλημα και θα φύγει πολύς κόσμος από τις 100 δόσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα είπε πως έρχεται αλλαγή σε ορισμένους από αυτούς που μπήκαν στις 100 δόσεις, καθώς εάν ο άλλος έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό και έχει 200.000 στην τράπεζα, «δεν μπορεί να πει ότι είμαι στις 100 δόσεις και θα πληρώνω τις 100 δόσεις" ενώ προανήγγειλε ότι θα βγει το επόμενο διάστημα υπουργική απόφαση και θα ξεκαθαρίζει αυτά τα πράγματα, θέτοντας τα κριτήρια. Όπως σημείωσε όμως "δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε ότι το όριο θα είναι οι 5, 10, 15, 20 χιλιάδες γιατί είναι κάτι που συζητάμε με τους θεσμούς».

«Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από τη χρήση πλαστικού χρήματος»

Για το θέμα του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως είναι κάτι που το υπουργείο Οικονομικών το δεσμεύτηκε στη συμφωνία και το προχωράει, με «πολύ μεγάλο σχεδιασμό, με κίνητρα και στον πολίτη και στην επιχείρηση, θα είναι καθολική η εφαρμογή, θα υπάρχουν μέτρα και εθελοντικά και υποχρεωτικά, δεν είναι δυνατό να εξαιρεθεί κανένας, κάναμε χθες συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και συμφωνήθηκε ότι και οι γιατροί εξασφαλίζοντας τα προβλήματα που είχαν βάλει γιατί υπάρχουν λύσεις και σε αυτά θα ενταχθούν σε αυτό το σύστημα».

Κατέληξε λέγοντας ότι «τα capital controls γίνονται συνεχώς πιο ελαστικά και από ό,τι φαίνεται σε λίγους μήνες θα τελειώσει αυτή η ιστορία και δεν θα έχουμε πρόβλημα».


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news