facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ηλεκτρονικός «Μεγάλος Αδερφός» στις ακτινοθεραπείες ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

«Μεγάλος αδελφός» θα παρακολουθεί εφεξής τις πράξεις ακτινοθεραπείας στις οποίες υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά για τους επόμενους δυόμισι μήνες το σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης πράξεων Ακτινοθεραπείας eRadiotherapy (https://apps.ika.gr/eRadiotherapy).

Με το νέο σύστημα θα υπάρχει η δυνατότητα για εκτέλεση Ακτινοθεραπείας σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Ο κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ πάροχος υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή είτε δημόσιο νοσοκομείο είτε ιδιωτική κλινική, θα μπορεί να επιλέξει προς εκτέλεση τις πράξεις που περιλαμβάνονται στη σύμβασή του.

Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι οι θεράποντες Ιατροί θα πρέπει να κατέχουν την ειδικότητα Aκτινοθεραπευτή – Ογκολόγου και να είναι πιστοποιημένοι για παροχές του ΕΟΠΥΥ. Σε περίπτωση που δεν έχουν ακόμα πιστοποιηθεί, αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του ιστοτόπου του ΕΟΠΥΥ (Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Εγγραφή Ιατρών για παροχές ΕΚΠΥ).

Η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης πράξεων
Ακτινοθεραπείας (eRadiotherapy) θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να επισημάνουν τυχόν δυσλειτουργίες, παραλείψεις ή παρατηρήσεις που αφορούν στο σύστημα.

Στο διάστημα αυτό θα είναι υποχρεωτική η σύνταξη ηλεκτρονικών παραπεμπτικών Ακτινοθεραπείας μέσω του συστήματος e-syntagografisi από τους θεράποντες Ακτινοθεραπευτές-Ογκολόγους, η ηλεκτρονική υποβολή των παραστατικών μέσω του συστήματος e ΔΑΠΥ και η υποβολή φυσικών παραστατικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news