facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

«Όχι» Τσίπρα στο πόρισμα των Σοφών για το ασφαλιστικό

Το Μαξίμου ανακοίνωσε και επισήμως την απόσυρση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η απόφαση ελήφθη στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν υπό τον πρωθυπουργό τα δύο Κυβερνητικά Συμβούλια Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) και Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε «την πλήρη διαφωνία του» με την πρόταση της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό, μετά την παρουσίασή του από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εκπονήσει σχέδιο βάσει των δικών της θέσεων μέχρι το τέλος του μήνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν "συστάσεις" στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να αποφεύγουν να εκφράζουν δημοσίως "σκέψεις" και "ιδέες" που δημιουργούν σύγχυση και πανικό.

"Οπως είχαμε δεσμευτεί"

Όσον αφορά στο καθεστώς ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το Μαξίμου επισημαίνει την απόσυρση του 23% "όπως είχαμε δεσμευτεί" και "σε πείσμα των φημών περί του αντιθέτου".

Οι συντελεστές διαμορφώνονται ως εξής:

* Στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ (0%), με το σκεπτικό ότι οι θέσεις στο δημόσιο είναι περιορισμένες και άρα οι οικογένειες προστρέχουν στα ιδιωτικά από ανάγκη.

* Στα φροντιστήρια, στα ΙΕΚ, στις σχολές ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία κ.λπ., ορίζεται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6%, διότι κρίνονται σημαντικά για την εξωσχολική παιδεία που παρέχουν οι οικογένειες στα παιδιά τους.

* Στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα ισχύσει ο συντελεστής ΦΠΑ 13%, με το σκεπτικό ότι συνιστούν επιλογή των οικογενειών.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news