facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Μήνυση για βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Την ποινική δίωξη του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας αλλά και του διευθυντή και του αρχιφύλακα του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος, ζητεί ο καταδικασθείς σε πολυετή κάθειρξη για συμμετοχή στη «17Ν» Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο «Μανώλης» - όπως ήταν η ονομασία του Χρ. Ξηρού το διάστημα για το οποίο καταδικάσθηκε ως μέλος της «17Ν» - κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας όπου όμως -όπως καταγγέλλει - αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ειδικότερα, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των σωφρονιστικού καταστήματος καθώς και του διευθυντή και του αρχιφύλακα, εγκαλώντας τους για βασανισμό του.

Στη αναφορά του ο Χρ. Ξηρός κάνει λόγο για εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας και ζητεί την ποινική τους δίωξη, υποστηρίζοντας πως από την πρώτη στιγμή που πέρασε την πύλη της συγκριμένης φυλακής, τέθηκε σε απομόνωση, απόφαση που όπως λέει, οι αρμόδιοι του παρουσίασαν ως «μονόδρομο» με το επιχείρημα ότι μόνο έτσι θα είναι ασφαλής.

«Παρουσίασα ψυχικές διαταραχές»

Περιγράφει δε στην αναφορά του αναλυτικά τις συνθήκες κράτησής του και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε».

Ακόμη υποστηρίζει πως ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, λέγοντάς του «με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει», «εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

Μάλιστα προσκομίζει και γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, αφού του απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, ενώ τον είχαν αφήσει για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα στο κελί του.

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρυμμένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου» αναφέρει.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news