facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Άδεια ανατροφής παιδιών και για τους άνδρες

Και οι άνδρες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να λάβουν άδεια ανατροφής τέκνου εξάμηνης διάρκειας μετ' αποδοχών, σύμφωνα με διάταξη (άρθρο 38) του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες (29/10) στη Βουλή.

Όπως ήδη ισχύει για τις μητέρες εργαζόμενες, οι αποδοχές του δικαιούχου θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ και θα είναι στα 586 ευρώ τον μήνα. Η άδεια ανατροφής τέκνου θα χορηγείται μετά την τετράμηνη άδεια κύησης και λοχείας της μητέρας και θα μπορεί να την πάρει ή η μητέρα ή ο πατέρας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, δικαιούχοι-εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της άδειας φροντίδας παιδιού είναι εναλλακτικά οι εργαζόμενοι φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι γονείς και των δύο φύλων, ανεξάρτητα από το είδος της δραστηριότητας που ασκεί ο άλλος γονέας, ακόμη και αν ο άλλος γονέας δεν εργάζεται.

Σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια φροντίδας παιδιού λαμβάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια, εκτός και αν συμφωνήσουν διαφορετικά. Η άδεια μπορεί να μοιραστεί μεταξύ των δύο γονιών, ενώ απαιτείται ενημέρωση του εργοδότη.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news