facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ζητούσαν μηνιαία συνδρομή για τη στάθμευση φοιτητών ΑμεΑ στη Νομική

Στον αποκλεισμό του χώρου στάθμευσης της Νομικής Σχολής στην οδό Σίνα προχώρησαν το πρωί η Κίνηση Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία και φοιτητές, αναγκάζοντας την πρυτανεία να πάρει πίσω ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι δύο φοιτητές ΑμεΑ της σχολής θα έπρεπε στο εξής να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή 20 ευρώ για να μπορούν να έχουν θέση στάθμευσης.

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία Mηδενική Ανοχή Αντώνης Ρέλλας διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ ότι το υπόγειο γκαράζ της Νομικής Σχολής είναι δημόσιο κτίριο και αποφάσισε μηνιαία συνδρομή 20 ευρώ, ενώ οι φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση είναι μόλις δύο... «Βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο μέσος άνθρωπος με αναπηρία έχει κόστος διαβίωσης τρεις φορές υψηλότερο σε σχέση με τον άνθρωπο χωρίς αναπηρία» τόνισε, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι στη Νομική δεν υπάρχουν καν υποδομές για ανάπηρους!

«Απαιτούμε από την πρυτανεία να αποσύρει την κατάπτυστη απόφαση... Έχουμε αποκλείσει το χώρο στάθμευσης, ελπίζω οι πρυτανικές αρχές να μας καταδεχθούν» πρόσθεσε ο κ. Ρέλλας.

Λίγο αργότερα η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ ανακοίνωσε ότι υπήρξε«σημαντική νίκη» και έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση από την Εταιρεία Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία αναφέρεται ότι «οι φοιτητές ΑμεΑ του ΕΚΠΑ δύνανται να σταθμεύουν δωρεάν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών».  

Νωρίτερα και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ είχε στραφεί κατά των πρυτανικών αρχών για την επίμαχη απόφαση, ζητώντας την ανάκλησή της. 
«Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι, αλλά μετατρέπονται σε μια κοινωνικά, πολιτισμικά και εκπαιδευτικά περιθωριοποιημένη ομάδα. Η περιθωριοποίησή τους δεν είναι συνέπεια της βλάβης που τα σώματά τους φέρουν. Είναι συνέπεια των αντιλήψεων, των πολιτικών και των πρακτικών που εφαρμόζονται», ανέφερε χαρκατηριστικά.
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news