facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

"Αν η Γερμανία κλείσει τα σύνορά της, το ίδιο θα κάνει και η Κροατία"

Όσο η Γερμανία κρατά ανοιχτά τα σύνορά της για όλους τους μετανάστες, θα επιτρέπουμε τη διέλευση των ανθρώπων από την Κροατία για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους, αλλά από τη στιγμή που η Γερμανία κλείσει τα σύνορα, θα κλείσουν όλα τα άλλα σύνορα και τα κροατικά, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς.

"Μόλις η Γερμανία κλείσει τα σύνορα, θα κλείσουν τα σύνορα και στις άλλες χώρες, στην Αυστρία και στη Σλοβενία. Σε αυτή την περίπτωση και η Κροατία θα κλείσει τα σύνορα" ανέφερε η κ. Πούσιτς.

Όπως εξήγησε, η πολιτική των χωρών διέλευσης είναι να δέχονται ένα μικρό αριθμό μεταναστών και οι περισσότεροι να περνούν και να συνεχίζουν το ταξίδι.

Σε περίπτωση που οι άλλες χώρες κλείσουν τα σύνορα, η Κροατία μπορεί να παράσχει βοήθεια σε 5.000 ανθρώπους, ανέφερε.

Η κ. Πούσιτς τόνισε ότι προς το παρόν ο έλεγχος των συνόρων της Κροατίας είναι πλήρης και ότι οι μετανάστες που εισέρχονται από τη Σερβία μέσω της διάβασης Μπάπσκα μεταφέρονται με λεωφορεία στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Η Κροατία θα επιτρέπει την είσοδο όλων των προσφύγων, τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό απαιτεί πραγματική κοινή προσπάθεια από την Αυστρία, τη Σλοβενία, τη Γερμανία, την Κροατία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ, την Ελλάδα και την Τουρκία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας εκτίμησε ότι θα βοηθούσε πολύ, αν η Ουγγαρία άνοιγε ξανά τα σύνορά της και επέτρεπε τη διέλευση των προσφύγων.

Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ, η Κροατία σήμερα το πρωί άνοιξε και πάλι τη συνοριακή διάβαση Μπάπσκα με τη Σερβία και επιτρέπει την είσοδο προσφύγων στο έδαφός της σε μικρές ομάδες, με αρκετά αργούς ρυθμούς.

Οι κροατικές Αρχές χθες έκλειναν και άνοιγαν τη συνοριακή διάβαση, επειδή στο κέντρο υποδοχής στο Οπάτοβατς δεν υπήρχε δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων ατόμων.

Τα σύνορα της Κροατίας από το πρωί είναι ανοιχτά, μετέδωσε ο σερβικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTS.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news